Campus Trail: inschrijvingen geopend

 • Evenement
IMG_6808 (2)-min.jpg
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Zernike Campus

  locatie

Al hardlopend langs de meest interessante plekjes op Campus Groningen: het kan weer tijdens de Campus Trail 2023. De vierde editie van dit hardloopevent vindt plaats op vrijdag 15 september. Samen met collega’s, studiegenoten, campusbewoners, vrienden en familie lopen deelnemers over de Zernike Campus. Het evenement is toegankelijk voor iedereen.

De Campus Trail is een initiatief van Campus Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Bedrijvenvereniging WEST, ACLO, het Sportcentrum en Lode Holding.

Feestelijke aangelegenheid
De startlocatie van de hardlooproute van circa 4 mijl is Lode Holding. Lode Holding is gevestigd op Campus Groningen, is gespecialiseerd in het vervaardigen van medisch technische oplossingen die bijdragen aan bewegen en een lang en gelukkig leven. Dit bedrijf viert dit jaar hun 75-jarig jubileum en is daarom de start- en finish locatie van de Campus Trail. Volgens Annelies Wolters, manager business development bij Lode Holding, is de trail een mooie manier om bewegen zichtbaar te maken op de Campus: “Een gezonde omgeving voor iedereen, waar iedereen zich kan ontwikkelen en waar bewegen een bijdrage levert aan een lang en gezond leven, staat centraal binnen ons bedrijf dat dit jaar 75 jaar bestaat. Als mede-initiatiefnemer van de Campus Trail zijn we dan ook trots dat dit sportieve evenement weer plaats gaat vinden.”

De Campus Trail gaat op vrijdag 15 september om 15.30 uur van start en zal onder andere langs en door gebouwen van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen gaan, door sportfaciliteiten en horeca. “Op dit moment wordt de route uitgestippeld en het belooft weer een verrassende route te worden, met leuke obstakels, trappen en onontdekte plekken”, laat Amber van der Schaaf, manager communicatie en events bij Campus Groningen, weten.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 8 juni inschrijven voor deelname aan de Campus Trail. 

Meld je aan 

Een regulier ticket kost €14,50. Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang €5-, korting op je startbewijs. Meedoen als bedrijventeam kan ook. Raadpleeg de eventpagina voor meer informatie.

Over Campus Groningen
Campus Groningen is de innovatieve hoofdstad van Noord-Nederland: voor startups, voor innovatieve bedrijven, voor talent, voor hoogtechnologische industrieën, voor ontwikkelingen en onderzoek in healthy ageing, duurzaamheid en energie. Campus Groningen faciliteert en versnelt samenwerkingen tussen kennisinstellingen en innovatieve bedrijven. Op de Campus komen dagelijks meer dan 70.000 mensen samen, waarvan ruim 50.000 studenten. Er zijn 250 bedrijven gevestigd. De bedrijven, kennisinstellingen en het UMCG bieden 23.5000 banen. Op de campus worden dagelijks verbindingen gelegd tussen onderzoek, onderwijs en bedrijfsleven. Campus Groningen is uitgegroeid van een startende campus tot een van de grootste volwassen campussen van nationaal belang. Campus Groningen wordt mede mogelijk gemaakt door: Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen, gemeente Groningen, provincie Groningen en Bedrijvenvereniging WEST.

Meer informatie over de campus