Tijd voor Toekomst symposium

 • Evenement
Tijd voor Toekomst symposium.jpg
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Willem-Alexander Sportcentrum

  locatie

Het programma Tijd voor Toekomst zet steeds meer scholen en leerlingen in beweging met de verrijkte schooldag. Ook via de media worden de resultaten en ambities van Tijd voor Toekomst steeds meer zichtbaar.

Na een succesvolle eerste editie van het symposium Tijd voor Toekomst in 2022 nodigen we je bij deze van harte uit voor de editie van 2023!

Denk, innoveer en inspireer met ons mee op donderdag 12 oktober van 12.30 tot 16.30 uur bij de Hanzehogeschool Groningen, Zernikeplein 17, 9747 AS GroningenOntmoet initiators, besturen, aanbieders en onderwijsprofessionals. Zo zetten we samen de schouders er onder voor een generatie kansrijke Groningers. 

Programma

12.30 - 13.00 Inloop

13.00 - 14.00 Welkomstwoord en spreker Ralf Embrechts (oprichter Quiet 500)

14.10 - 14.55 Workshopronde 1

14.55 - 15.25 Koffie/ thee en mogelijkheid tot ervaring uitwisselen

15.25 - 16.10 Workshopronde 2

16.10 - 16.30 Wrap up

16.30 Napraten/ borrel

Over Ralf Embrechts

Ralf Embrechts is oprichter van de Quiet-beweging, die o.a. met armoedeglossy de Quiet500 (www.quiet.nl) veel lawaai maakt voor stille armoede en inmiddels in twaalf Quiet Communities armoede verzacht en mensen versterkt. Zo ook in Groningen. In zijn inspiratielezing “Kwestie van vertrouwen ?!” vertelt hij wat armoede met mensen doet, wat je er zelf aan kunt doen, wat de overheid zou moeten doen en illustreert dit alles rijkelijk met voorbeelden uit zijn dagelijkse wijkse praktijk. Als directeur-buurman is Ralf actief als sociaal ondernemer bij MOM Tilburg (www.momtilburg.nl).

Verdiepende workshops

Na de keynote van Ralf Embrechts gaan we ons met workshops verder verdiepen in de thema’s van Tijd voor Toekomst. Stichting Kunst en Cultuur inspireert ons over cultuureducatie in de regio en de Hanzehogeschool geeft inzicht in wat een verrijkte schooldag tot dusver heft opgeleverd in (Oost-)Groningen. Ook hebben we een tweetal workshops toegevoegd van buiten de provincie. De workshop ‘gezonde basisschool van de toekomst’ geeft inzicht in de Limburgse verrijkte schooldag. Daarnaast heten we de Gemeente Rotterdam van harte welkom om te vertellen over de geleerde lessen uit de dagprogrammering die binnen het Nationaal Programma Rotterdam Zuid wordt verzorgd.

Geef door welke workshops jouw voorkeur hebben!
Tijdens dit symposium volgen alle aanwezigen twee van de vier workshops. Geef dus bij jouw aanmelding door welke workshops jouw voorkeur hebben. Uiteraard streven wij er naar alle aanwezigen bij de workshop van hun voorkeur in te delen.

Eventuele vragen kunnen gestuurd worden naar: [email protected].

Meld je aan

 

Interessegebieden

 • Gedrag en Maatschappij