Thema-avond Week tegen Kindermis­handeling

 • Evenement
Kind bedekt gezicht 2022.jpg
 • Datum
  • datum

 • Tijd
  • starttijd

  • eindtijd

 • Locatie

  Marie KamphuisBorg

  locatie

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten.

In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat je kunt doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken. Ondanks vele campagnes, interventies en beschikbare kennis blijft het aantal slachtoffers van kindermishandeling te hoog. En toch is onze gezamenlijke inzet meer dan de moeite waard, omdat we het er allemaal over eens zijn dat elk kind recht heeft op een veilig thuis.

Wij heten u van harte welkom op de thema-avond van de Week tegen Kindermishandeling op donderdag 23 november 2023, georganiseerd door de Academie voor Sociale Studies, Hanzehogeschool Groningen.  Deze avond is in samenwerking met de Gemeente Groningen, leeropdracht Integrale aanpak Kindermishandeling en de PABO, Hanzehogeschool Groningen, Theatergezelschap Jonge Klei en Stichting Praat tot stand gekomen.

Programma

19.00 uur Inloop met koffie/thee/ water op De Brink.

19.15 uur   
Inleiding door Winette in 't Veld, begeleidingskundige, docent-onderzoeker
Associate degree  Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn, Academie voor Sociale Studies

19.20 uur
Welkom door Michèle Garnier, dean Academie voor Sociale Studies

19.25 uur
Ted Kloosterboer, Stichting Praat

19.30 uur
Theatergroep "Jonge klei" met "Waar geen woorden voor zijn"

20.40 uur
Uiteen in groepen en individueel voor een nagesprek

21.30 uur Hapje en sapje op de Brink

22.00 uur Afsluiting

Over de voorstelling 'Waar geen woorden voor zijn'

Waar geen woorden voor zijn is een voorstelling over seksueel kindermisbruik en de effecten daarvan op latere leeftijd. Iemand die je goed kent, doet vreemde dingen met je die niet fijn zijn. De ander zegt dat het erbij hoort. Wat betekent het om zo'n groot geheim te dragen? 
 
Evie wordt op haar dertigste verjaardag geconfronteerd met de kleine Eefje die ze ooit was. Ze had haar diep weggestopt en willen vergeten. Tegelijk ontmoet ze zichzelf als vrouw van zestig, Eef. Eef heeft zichzelf na haar dertigste uit een mentale crisis gewerkt. Ze moet nog één daad stellen: eindelijk officieel aangifte doen. 
 
Een voorstelling over schuld, schaamte en loyaliteit. Maar ook over de verwarring tussen je speciaal voelen en afkeer van jezelf hebben. Over machteloze boosheid, bluffen en krachtig overleven.  Loodzwaar? Nee, want humor werkt bevrijdend. Meer over de voorstelling klik hier.

Aanmelden voor de thema-avond kan tot 16 november. Klik hier.

Workshop Omgaan met vermoedens van onveiligheid

Speciaal ontwikkeld voor professionals en vrijwilligers die werken in het sociale domein. 
Vermoed jij dat het niet goed gaat met een cliënt? Denk jij dat er sprake is van verwaarlozing, onveiligheid, geweld of misbruik? Hoe kom jij tot actie? Tijdens de workshop staan we stil bij onveiligheid in de thuissituatie, hoe je om kunt gaan met jouw vermoedens, eigen casuïstiek, meldcode en hoe je het gesprek daarover kunt voeren.

Docent: Winette in 't Veld, docent aan de Academie voor Sociale Studies samen met een ervaringsdeskundige.
Datum: 24 november van 09.30 uur -12.30 uur
Kosten: € 99,-
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 20 deelnemers.

Geen opdrachten, geen accreditatie, ontvangst van een bewijs van deelname van HanzePro.

Aanmelden voor de workshop Omgaan met vermoedens van onveiligheid kan via deze link.

Contact

Interessegebieden

 • Gedrag en Maatschappij