Topsport­studente Shuohan staat centraal in videoserie De Aanpakkers

  • Nieuws
Shuohan Men

Net als vorig jaar staan er ook dit jaar zes talentvolle sporters centraal in de videoserie De Aanpakkers. Eén van die sportieve talenten is tafeltennister Shuohan Men. De in China geboren Shuohan is drievoudig Nederlands kampioene tafeltennis en studeert Sportmarketing aan de Johan Cruyff Academy op de Hanzehogeschool Groningen.

Shuohan verhuisde op jonge leeftijd van China naar Nederland omdat haar moeder  aan de Rijksuniversiteit Groningen promoveerde op Toegepaste Taalwetenschap. De talentvolle tafeltennister werd op haar achttiende al Nederlands kampioen en voegde daar later nog een twee nationale titels aan toe. In clubverband komt ze uit voor eredivisionist Klimaatgroep Stars uit Middelstum. Ook maakt Shuohan deel uit van het Nederlands damesteam.

Een jaar lang wordt Shuohan gevolgd in de videoserie De Aanpakkers.Net als de andere talentvolle sporters Luciano Valente, Lars van Oostrum, Daniel Moragues, Jop van der Laan en Tim Jansen. Hieronder is de eerste video met Shuohan te zien. De Aanpakkers is een initiatief van Meer en Beter Bewegen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Topsport Noord, Stichting BEA, Sport050, provincie Groningen en de Topsport Talentschool.

Bekijk hieronder de video

Shuohan Men 2.jpg

Interessegebieden

  • Sport en Gezondheid