Lerarenbeurs

Brochure Master T&D-1426.jpg

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je een lerarenbeurs aanvragen voor deze master.

Toekenning

Toekenning geschiet op volgorde van aanvraag. De aanvraagperiode loopt van 1 april tot en met 15 mei van elk jaar. Ons advies is om  zo snel mogelijk de lerarenbeurs aan te vragen. Belangrijk om te weten is dat je na het aanvragen nog nergens aan vast zit. Hoe vraag je een lerarenbeurs aan? Kijk hieronder voor een volledig stappenplan.

Lerarenbeurs aanvragen

Ben je bevoegd leraar in het po, vo, mbo of hbo en wil je een opleiding aan de Hanzehogeschool Groningen volgen, dan kun je een lerarenbeurs aanvragen voor een bachelor- en masteropleiding.

Wil je zeker weten of je in aanmerking komt voor een lerarenbeurs, dan kun je op de DUO-site een eenvoudige voorwaardencheck doen. 

Welke stappen moet je nemen voor het aanvragen van een lerarenbeurs?

Stap 1
Schrijf je in voor de bachelor- of masteropleiding via Studielink. Zie hiervoor ook de inschrijfprocedure op de pagina van de opleiding die je wilt gaan volgen.

Stap 2
Ga op de website van DUO naar aanvragen lerarenbeurs.

Stap 3
Voor de aanvraag heb je informatie nodig van leidinggevende, maak daarom een afspraak met je leidinggevende.

a) Bij je aanvraag moet je het formulier Verklaring (laatste) werkgever of inlener uploaden. Laat het formulier invullen door uw werkgever of inlener. 
Verklaring (laatste) werkgever of inlener (PDF).

Let op
Kan je werkgever vanwege het coronavirus het formulier nog niet invullen? Dan kun je wel alvast de lerarenbeurs aanvragen! Upload het ingevulde formulier zodra het mogelijk is. Maar hou wel in de gaten dat de Rijksoverheid dit jaar minder geld beschikbaar stelt voor de lerarenbeurs. Toekenning geschiet op volgorde van aanvraag. De aanvraagperiode loopt van 1 april tot en met 15 mei 2023.

Je hebt de volgende gegevens nodig:

 • Jouw burgerservicenummer
 • BRIN-nummer en naam van de onderwijsinstelling van je werkgever. Je werkgever weet het BRIN-nummer van de onderwijsinstelling waar je werkt. Anders kun je hier het BRIN-nummer van jouw school vinden.

Stap 4
Vul je aanvraag in bij DUO

Crohonummers educatieve masteropleidingen Hanzehogeschool

Master Sport & Bewegingsonderwijs: Croho 49130
Master Talentontwikkeling & Diversiteit: Croho 49099
Master Kunsteducatie: Croho 49501

Goed om te weten

 • Je kunt een lerarenbeurs aanvragen als je nog geen intakegesprek hebt gehad.
   
 • Je kunt een lerarenbeurs aanvragen als je nog niet zeker weet of je wilt starten (je zit nog nergens aan vast).
   
 • Je kunt een lerarenbeurs aanvragen als je nog geen onderwijsbevoegdheid hebt, maar wel verwacht dat voor de start van de opleiding te hebben. 
   
 • Je moet op moment van aanvraag in dienst zijn bij een onderwijswerkgever, dat kan ook een invalpool zijn. 
   
 • Stop je met je studie, of begin je niet aan je studie? Dan moet je je aanvraag intrekken via Mijn DUO binnen 2 maanden na de start van je studie. Als je op tijd je aanvraag intrekt, heb je geen beurs verbruikt. Je kunt de beurs later gebruiken voor dezelfde of een andere opleiding.
   
 • De beurs wordt voor maximaal 3 jaar toegekend en ieder jaar dient de beurs opnieuw te worden aangevraagd via Mijn DUO.
   
 • Per 30 ECTS wordt 1 beurs/subsidiejaar uitbetaald.