Waterstof in de Energietransitie

  • Minor
HANZE220232-4.jpg

Waterstof in de Energietransitie

Niveau
Minor
Taal
Engels
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: februari
Locaties
Groningen
  • Techniek

Wil jij bijdragen aan de switch van fossiele naar duurzame energie? Ben jij een engineer die creatief kan denken? Die een uitdaging aan wil gaan? En die vakoverschrijdend kan acteren? Dan is de minor Waterstof iets voor jou!

Kenmerken

  • Aantal studiepunten: 30 punten
  • Voertaal: Engels
  • Locatie: Groningen
  • Startdatum: Semester 2

Over deze minor

​In deze minor ga je in een multidisciplinair team werken aan een actueel vraagstuk in de markt, waarin waterstof energiedrager wordt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het volledig off-grid maken van een industriële plant of het uitbreiden van een waterstofproductiefaciliteit met een koppeling naar waterstof opslag- en distributiesysteem. Waterstof gaat een belangrijke rol spelen in onze energiesystemen, zowel in de industrie, de bebouwde omgeving en de mobiliteit. Er zijn genoeg toffe projecten te bedenken waaraan jij je steentje kunt bijdragen! 

De minor Waterstof in de Energietransitie is voor derdejaars studenten Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde. Dat je veel nieuwe kennis gaat opdoen is zeker. In deze minor hanteren we het principe dat je pas écht leert als je het geleerde ook kunt toepassen. We werken daarom met projecten om het geleerde toe te kunnen passen. Welke inhoudelijke kennis je precies gaat opdoen is afhankelijk van het project. Wél is er voor alle teams: 

  • Een overkoepelende training in het veilig ontwerpen van waterstofinstallaties; 
  • Een workshop wetgeving in de energietransitie. 

In deze minor leer je om aan een relevant en complex probleem te werken in een multidisciplinaire samenstelling. Je hebt oog voor andere vakdisciplines en je maakt nieuwe kennis eigen vanuit een directe behoefte in een project. 

Vanuit de opleiding zullen colleges/trainingen worden gegeven op deelgebieden die worden bepaald door de kennisvraag vanuit het project. Afhankelijk van de expertise zullen deze colleges worden gegeven door vakdocenten, EnTranCe experts of externe gastdocenten. EnTranCe levert expertise vanuit de lectoraten Waterstof en Systeemintegratie.

Voor je kunt beginnen

De minor Waterstof in de Energietransitie is voor derdejaars studenten Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Technische Bedrijfskunde.

Veelgestelde vragen

Interessegebieden

  • Techniek