Werk aan de wereld
- Minor
Werk aan de wereld
Je hebt een idee over jouw bijdrage aan de wereld. En je wil samen met anderen aan een opdracht werken. Met andere studenten en met professionals ga je in de praktijk aan de slag met een vraagstuk. Je leert hoe je stappen kunt zetten in de aanpak van complexe problemen. Er is veel mogelijk. In de minor werk je samen aan je eigen ideeën en aan vraagstukken van organisaties.
Challenge 15 ECTS
Eigen ontwikkeling 5 ECTS
Flexibele/vrije keuze 2 x 5 ECTS
We organiseren de minor als een broedplaats. Alle deelnemers geven vorm aan hun eigen uitdaging, samen met andere disciplines. We gebruiken ontwerpmethodes zoals Design Thinking. Het kan gebeuren dat er in een groepje nieuwe ideeën ontstaan. Prima, werk maar uit. Je kunt ook werken aan echte vraagstukken uit ons netwerk.
Een team van docenten coacht, en samen met alle deelnemers maken we het minorprogramma. De docenten gebruiken hun ervaring met duurzaamheidsvraagstukken en een ontwerpgerichte aanpak. Als jij (of de groep) specifieke kennis nodig hebt, dan is er een aanbod van onderwerpen die je flexibel kan inzetten.
Verhaal van een oud-student:
“De minor heeft mij het gevoel gegeven dat er ook daadwerkelijk naar mij geluisterd wordt, als student. Ik kon mijn eigen draai geven, naar de onderwerpen die ik zelf interessant vond. De lWP-locatie in Hellum inspireerde mij. De sprekers die langs zijn gekomen en de bezoeken die wij gebracht hebben aan lokale bedrijven (veehouders) in de buurt, gaven mij inzicht in wat er echt speelt op het gebied van duurzaamheid in de praktijk. De vrijheid gaf mij veel inspiratie en motivatie om bezig te gaan met de minor, maar ik vond het soms ook lastig. De wisseling naar flexibiliteit, als je enkel het schoolsysteem van de Hanze kent, is dat ook lastig.”
Verhaal van een oud-student: “We mochten zelf bepalen wat we wilden onderzoeken in de COL-groep (community of learners). Zo heeft mijn groep gekozen om onderzoek te doen naar hoe men de buurt kan betrekken bij duurzame tuinen.”
Verhaal van een oud-student: “De minor heeft mij doen inzien, dat als een gemotiveerde groep studenten bij elkaar komt, er ook daadwerkelijk stappen gezet kunnen worden naar een transitie of ontwikkeling. Het allerleukste aan de minor heb ik de in te vullen vrije ruimte gekozen. Hierbij heb ik volledig kunnen afwijken van de schoolse onderzoeken en projecten. Ik heb er namelijk voor gekozen om aan twee internationale challenges mee te doen die in het teken stonden van duurzaamheid. Hierdoor heb ik mijn perspectief kunnen verbreden door het ontmoeten en samenwerken met internationale gelijkgestemde, studenten. Ik kan merken dat ik hierdoor mijn taalbarrière die ik door mijn dyslexie altijd heb ervaren heb doorbroken en dit een grote bijdrage heeft gehad aan mijn persoonlijke ontwikkeling.”
Hoe tevreden ben jij met de informatie op deze pagina?