'Bij HBO-Rechten komt elk rechtsgebied aan bod'

  • Student aan het woord
Soraya

Soraya is derdejaarsstudent bij de opleiding HBO-Rechten. Ze is blij dat ze tijdens de opleiding kon onderzoeken welk rechtsgebied haar het meeste aansprak.

‘Ik begon aanvankelijk met de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, maar kwam er in het gemeenschappelijke eerste jaar achter dat HBO-Rechten beter bij me past en mijn interesse echt bij het bedrijfsrecht ligt. Gelukkig kon ik na het eerste jaar nog gemakkelijk switchen. Inmiddels zit ik in het derde jaar van de opleiding HBO-Rechten en volg ik de specialisatie Bedrijf. Tijdens de specialisatie ga je bezig met een project samen met je projectgroep en doe je onderzoek naar een vraag van jouw opdrachtgever. Ook volg je daarnaast vakken zoals ondernemingsrecht en vermogensrecht.

Wat ik erg leuk vind aan de opleiding is dat elk rechtsgebied aan bod komt. Zo kun je onderzoeken welke rechtsgebieden jou wel of juist helemaal niet aanspreken. In het tweede jaar hebben we ons in het eerste semester bijvoorbeeld verdiept in het bedrijfsrecht en bestuursrecht. In het tweede semester kwamen onderwerpen als ICT-recht en arbeidsrecht aan bod. Op deze manier ontdek je al snel waar je interesse naar uit gaat.

Wat ik extra leuk vond was dat ik in het tweede jaar een opiniestuk moest schrijven over duurzaamheid. De opdracht vond ik erg leuk, want ik kreeg de kans om mijn eigen mening goed te onderbouwen. De drie beste opiniestukken werden gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden. Mijn opiniestuk werd gekozen en verscheen in de krant. Na mijn studie wil ik graag doorstuderen aan de universiteit, zodat ik later een togaberoep kan uitoefenen.

Sta jij op het punt om een studiekeuze te maken, dan raad ik je zeker aan om Open Dagen en een meeloopdag te bezoeken. Je kan dan gerichte vragen stellen aan docenten en studenten waardoor je een goed beeld krijgt van de opleiding.’