Aanmelden

De HanzeMediatheek

​Welkom bij de HanzeMediatheek, de mediatheekvoorziening van de Hanzehogeschool Groningen.

Iedereen die een opleiding, cursus of training volgt of werkt op de Hanzehogeschool Groningen kan gratis gebruik maken van de uitgebreide collectie en dienstverlening van de HanzeMediatheek.

De HanzeMediatheek heeft vestigingen op 4 locaties van de hogeschool. ​

Academie MinervaZernike
Ge​dempte Zuiderdiep 158
9711 HN Groningen
Tel.: (050) 5951219

Bestaat uit materialen (boeken, tijdschriften, CD-ROMS en DVD’s) over o.a. kunstgeschiedenis, architectuur, cultuurgeschiedenis, filosofie, onderwijskunde, psychologie, pedagogiek, vakdidactiek, hout en metaal, film, fotografie, mode, grafische kunsten en graf​ische techniek.
Zernikeplein 7
E-gebouw
9747 AS Groningen
Tel.: (050) 5952730

Een collectie gericht op de Pedagogische Academie en op de economische, sociaal agogische, sport- en technische opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen. Naast de fysieke collectie boeken, tijdschriften en multimedia is er ook een uitgebreid aanbod van digitale informatiebronnen.
ConsevatoriumWiebenga-Complex
Veemarktstraat 76
9724 GA Groningen
Tel.: (050) 595 1315

Bevat bladmuziek (o.a. partituren), geluidsdragers (cd's, cassettes, lp's) en materialen (boeken, tijdschriften, CD-ROMS en DVD’s) over o.a. componisten, musici, groepen, instrumenten, muziekwetenschappen, muziektheorie en muziekmethoden.
Eyssoniusplein 18
9714 CE Groningen
Tel.: (050) 5953570

Voor de opleidingen van de Academie voor Verpleegkunde en de Academie voor Gezondheidsstudies (Fysiotherapie, Voeding en Diëtetiek, Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken en Logopedie). De collectie bestaat uit een brede selectie materialen over de genoemde vakgebieden. Naast de reguliere materialen (boeken, tijdschriften, etc.) bevat deze collectie ook een aantal bijzondere materiaalsoorten, zoals bijvoorbeeld logopedische tests en anatomische modellen.

Vragen, suggesties of klachten kunt u sturen naar hanzemediatheek@org.hanze.nl.