Aanmelden
NLSchoolsInstituut voor SportstudiesOpleidingenBachelorLerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO)

ALO Groningen de beste

ALO Groningen de besteDe Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding (ALO) van de Hanzehogeschool Groningen is landelijk als beste beoordeeld.

Een commissie van de NVAO beoordeelt een keer in de vier jaar alle opleidingen in Nederland om de kwaliteit van het hoger onderwijs te borgen. De ALO van de Hanzehogeschool Groningen is als beste ALO van Nederland beoordeeld. De ALO scoort op 15 onderdelen goed en op de overige 6 voldoende. Het beste resultaat van alle ALO's in Nederland!

Daarnaast staat de ALO nu ook op de derde plek van de Keuzegids HBO 2013 en de tweede plek van de Elsevier ranking.

HBO Keuzegids 2013: "Afgestudeerden van een sportopleiding vinden vrij makkelijk een baan. Bijvoorbeeld als gymdocent op een middelbare school, als beleidsmaker bij de overheid, zorgverzekeraar of sportclub of als begeleider in een revalidatiecentrum. Slechts in de helft van de gevallen is de baan fulltime, maar het werk is op niveau en het salaris is gemiddeld."

Wil je opgeleid worden tot sportleraar op één van de beste ALO's, meld je dan op tijd aan in verband met het toelatingsexamen.

Voor de toelating 21+ en versnelde studietrajecten voor hbo'ers en universitair geschoolden gelden andere voorwaarden. Kijk voor meer informatie bij aanmeld​ing en toelating.