Hanze Inkoopseminar

Inkoopseminar 2020
Op woensdag 29 januari 2020 vindt de 15e editie van het Hanze Inkoopseminar plaats. Houd voor meer informatie en het programma deze pagina in de gaten.

Terugblik Inkoopseminar 2019

Op donderdag 31 januari 2019 organiseerde het Instituut voor Facility Management samen met het Lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool Groningen de 14e editie van het Hanze Inkoopseminar: Inkoop achter de horizon. Dagvoorzitter Marleen van der Ziel (Onlanders) en Mira Bloemen-Bekx (Dean van het Instituut voor Facility Management) openden het seminar, dat door ruim 250 inkopers en studenten werd bezocht.

Tijdens het Hanze Inkoopseminar 2019 stonden de studenten van de minor inkoop centraal. Zij presenteerden via poster-presentaties de resultaten van de praktijkopdrachten.

Drie studentenkoppels waren genomineerd voor de NEVI Purchasing Promise Award:

1. Fleur van Dijk & Marieke Popma - Op weg naar Professioneel Ordermanagement (OSG Sevenwolden)
  2. Gerard de Wit & Emiel Rouhof - Contractmanagement = Rendement (Provincie Groningen)
  3. Arjan Dortmans & Thijs Bantema - Gepland Inkopen achter de Horizon (Procurance)

De award ging naar Gerard de Wit en Emiel Rouhof voor hun opdracht bij provincie Groningen.

De gastsprekers belichtten vanuit hun eigen waarnemingen de toekomst van het vak inkoper.

Klaas Stek (Universiteit Twente) richtte zich op de skills die inkopers in de toekomst moeten hebben om succesvol te kunnen zijn: wat inkopers moeten 'kennen en kunnen' om toekomstbestendig te zijn.

Jan Potkamp (Inkoop Platform Groningen) ging in op het professionele netwerk dat de inkoper in de toekomst nodig heeft. Dit deed hij aan de hand van de ontwikkeling die het Inkoop Platform Groningen gaat doormaken tot Inkoop Platform Noord Nederland (IPNN).

Wolter van der Vlist (senior adviseur inkoopbeleid & strategie voor de Dienst Justitiële Inrichtingen) behandelde het onderwerp vooral vanuit de invalshoek duurzaamheid en deed de oproep om vooral nu aan de slag te gaan.

{{'Opbouw_Title' | i18n}}

• {{item.Title}}