Informatie nieuw studiejaar 2021-2022

Welkom bij Minerva Academie voor Popcultuur!

Hieronder vind je bijna alle informatie over de start van het nieuwe studiejaar 2021 - 2022.

In de tweede helft juli ontvangen alle nieuwe eerstejaarsstudenten een informatiepakket via de e-mail. Deze zal worden gestuurd naar het mailadres zoals dat bekend is bij Studielink. In sommige gevallen wordt mail automatisch doorgestuurd naar je spambox. Dus check ook deze mailbox.

FAQ's

Heb je algemene vragen over inschrijving, advies over je studiekeuze of je studievoortgang? Of ben je op zoek naar contactgegevens van de studentenadministratie en/of financiële administratie? Kijk dan op www.hanze.nl/klaarvoordestart.

Ben je al student aan Minerva Academie voor Popcultuur? Log dan in en kijk onder 'Praktische zaken' van de opleiding Popular Culture.

Bereikbaarheid

De bacheloropleiding Popular Culture is onderdeel van Academie Minerva. Je vindt ons op het volgende adres: Minerva Academie voor Popcultuur
Achter de Hoven 23
8933 AG Leeuwarden

De opleiding is tijdens de zomervakantie (17 juli t/m 23 augustus 2021) uitsluitend bereikbaar via popcultuur@org.hanze.nl. Dit e-mailadres wordt in die periode één keer per week uitgelezen. Dringende zaken, waarvan het antwoord niet op onze website te vinden is, worden dan beantwoord; de andere vragen worden vanaf 24 augustus 2021 beantwoord.

Voor zeer dringende zaken kun je in de zomervakantie (17 juli t/m 23 augustus 2021) contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de Hanzehogeschool Groningen, op werkdagen van 9.00 - 16.00 uur via (050) 595 55 55 of info@org.hanze.nl. Voor algemene vragen over bijvoorbeeld je inschrijving, studiekeuzeadvies, ICT-vragen of betaling van het collegegeld, neem een kijkje op deze pagina. Ook vind je hier de contactgegevens van de Studentenadministratie, de Financiële administratie, het Hanze Studiekeuzeadvies en het ICT Supportcenter.

Kan ik me nog aanmelden?

Aanmelden is ook tijdens de zomervakantie nog mogelijk. Wil je meedoen aan de intake op 2 september 2021, dan dien je voor 22 augustus 2021 je portfolio in te leveren.

Voor meer informatie over de aanmelding en intake klik hier.

Waar en wanneer worden de eerstejaars (en instroom in hoger jaar) studenten verwacht? Is er een introductieweek?

De introductie tweedaagse vindt plaats op woensdag 1 september van 10.00 – 18.15 uur en donderdag 2 september van 11.00 – 22.15 uur in Leeuwarden. Beide dagen staan in het teken van: kennismaken, eten, inspireren, ervaren, maken en vooral samenzijn. Graag z.s.m., maar uiterlijk 16 augustus, de maat van je T-shirt (unisex) mailen naar obeliksavp@gmail.com, ook bijzonderheden zoals allergieën en andere beperkingen waarmee we rekening moeten houden. Er zijn geen kosten aan deze dagen verbonden, echter, zaken zoals (avond)eten, drinken en vervoer zijn voor eigen kosten met uitzondering van het avondeten op donderdag 2 september. We verwachten dat je mee gaat! Mocht je onverwacht verhinderd zijn of specifieke vragen hebben, neem dan even contact op met studievereniging OBELIKS (obeliksavp@gmail.com). Belangrijk: je ontvangt tijdig bericht over de exacte locatie met betrekking tot het verzamelpunt op woensdag 1 september 10.00.

Op maandag 6 september begint de kick-off van jouw propedeusejaar. Je wordt 6 september om 10.00 uur verwacht op de Academie (Achter de Hoven 23). De kick-off duurt tot ongeveer 12.00 uur. De lessen starten in de week van 13 september. Tijdens de kick-off ontvang je meer informatie over je rooster.

In de vakantie geen mail ontvangen?

Check of het opgegeven e-mail in Studielink klopt, pas die aan indien nodig en stuur een e-mail naar popcultuur@org.hanze.nl. Je e-mail wordt dan in de week van 23 augustus 2021 gelezen en je krijgt dan alsnog de betreffende informatie toegestuurd.
Onderstaande informatie is naar de aankomende studenten Popular Culture gestuurd:

Start schooljaar
Studiegids Popular Culture 2021-2022
Helo introduction

Boekenlijsten

N.v.t.

Wanneer en waar is mijn lesrooster beschikbaar?

In de week van 6 september krijg je instructie over je lesrooster.

Waar vind ik de klassenlijst?

Meer informatie hierover volgt in de week van 6 september.

Specifieke informatie over benodigde materialen en apparatuur

Informatie over (het huren van) materialen en apparatuur, maar ook het huishoudelijk reglement, vind je in de studiegids.

Informatie zittende studenten

Ben je al student bij Minerva Academie voor Popcultuur? Log dan in en kijk onder 'Praktische informatie' van je opleiding.

Informatie/contactpersoon m.b.t. vrijstellingen

Voor de opleiding Popular Culture is dit niet van toepassing.

International Office

Buitenlandse student en verblijf in Nederland? Het International Office kan buitenlandse studenten ondersteunen bij de aanvraag van onder andere alle visa en bij het aanvragen van huisvesting, verzekeringen en verblijfsvergunningen. Klik hier voor meer informatie.

BSA

Voor de algemene procedure BSA vind je in de Onderwijsregeling van je opleiding op Hanze.nl > Minerva > jouw opleiding > Onderwijsregeling.

FAQ

{{'Opbouw_Title' | i18n}}