(Un)Formed - Graduation Show

​Van zaterdag 22 juni t/m donderdag 27 juni presenteert Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen, het werk van eindexamenstudenten van de bacheloropleidingen Autonome Beeldende Kunst, Vormgeving en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving en de masterstudenten van het Frank Mohr Institute. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 22 juni om 13.00 uur in de Voormalige Suikerfabriek in Groningen.  

(Un)formed

In het karakteristieke pand van de Voormalige Suikerfabriek toont Academie Minerva 160 afstuderende bachelor- en masterstudenten. Gestart op de academie als nieuwsgierige, onderzoekende studenten hebben zij zich de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen tot kunstenaars, vormgevers en docenten. Hun kracht is terug te zien in deze eindexamententoonstelling, genaamd (Un)Formed. Onze afgestudeerde studenten staan op een kruispunt en zijn tegelijkertijd gevormd én ongevormd. Gevormd door hun gevolgde opleiding, maar nog open voor alle mogelijkheden in de toekomst. Masterstudenten hebben zich tijdens hun studie steeds meer gefocust en onderzoeken steeds dieper hun eigen artistieke praktijk. Het proces van de bachelorstudenten kenmerkt zich juist door exploratie en ervaringen. Het resultaat is een tentoonstelling waarin disciplines zich vermengen en de randen van het gangbare worden opgezocht. Het maken is daarbij altijd het uitgangspunt.

Programma

Zaterdag 22 juni, 13.00 uur
Publieke opening door dean Dorothea van der Meulen

Zondag 23 juni, 16.00 uur

Publieke uitreikingen van de Academie Minervaprijs voor Vormgeving, de Academie Minervaprijs voor Beeldende Kunst en het Reisma van den Burgstipendium.

Verder zullen studenten een randprogramma verzorgen op diverse locaties tijdens de tentoonstelling. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste informatie.

Stimulans voor (recent) afgestudeerden

Ook dit jaar reikt Academie Minerva tijdens de eindexamententoonstelling prijzen uit; de Academie Minervaprijs voor Vormgeving en de Academie Minervaprijs voor Beeldende Kunst. Beide prijzen geven de winnaar een vliegende start aan het begin van zijn of haar carrière. Ze ontvangen ieder een geldbedrag van € 2.000,-. Het Reisma van de Burgstipendium is vernoemd naar de Friese schilder Cor Reisma (1902-1962) en ingesteld door zijn familie. Het tweejaarlijkse stipendium ter waarde van €10.000,- is bedoeld om recent afgestudeerden uit alle disciplines van Academie Minerva een kans te bieden om hun werk door middel van een (inter)nationaal project verder te ontwikkelen.

Praktische informatie

Openingstijden

Zaterdag 22 juni: 13.00 - 19.00 | Zondag - Donderdag: 10.00 - 21.00

Locatie

Voormalige Suikerfabriek. Suikerlaan 20, Groningen

Routebeschrijving

Fiets
Vanuit de stad volg je het Hoendiep. Aan het einde van het Hoendiep ga je over het spoor, en onder het viaduct rechtdoor. Je neemt de eerste afslag links (na de Macdonalds) de Energieweg op. Daar rij je rechtdoor, totdat je bij de brug over het water bent. 

Auto
Vanaf Ring West, afslag Hoendiep: bij de zuidelijke rotonde kun je Het Suiker Terrein oprijden. Je rijd op de rode flats af, gaat daar links de bocht om en rijd vervolgens recht op de fabriek af. 

Let op: Het nieuwe adres is niet bij alle navigatiesystemen bekend. Pakt je navigatie het adres niet? Gebruik dan de onderstaande coördinaten.
Coördinaten voor navigatie: 53°12’39.4″N 6°32’37.0″E

Openbaar vervoer
Vanaf CS of Zuiderdiep:
Buslijn 8 (stadsbus) of lijn 39 richting Surhuisterveen. Uitstappen bij halte Hoendiep/Meubelboulevard. Loop naar de Energieweg, en dan naar de brug over het water. 


Sneak preview: www.academieminerva.nl
Facebook: www.facebook.com/academieminerva 
Instagram: @academieminerva
Twitter: @academieminerva{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.calendarItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}