Shaky Grounds Festival - 8, 9 en 10 juni

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni vindt het Shaky Grounds festival plaats in het kader van 100 Jaar de Ploeg. Aan de Praediniussingel 59 presenteren Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium (Hanzehogeschool Groningen) samen een audiovisueel en interactief festival met muziek, performances en beeldende kunst.

Het programma is de afgelopen maanden ontwikkeld door een nieuwe ploeg studenten en docenten van beide schools geïnspireerd op de kunst en de werkwijze van kunstenaarscollectief De Ploeg. Het festival opent met een festivalnacht gevuld met muziek, eten en drinken op vrijdag 8 juni om 19.00 uur.

Het driedaagse festival laat in een doorlopend programma interactieve kunstwerken, installaties en performances zien. Daarnaast kun je op zaterdag en zondag aanschuiven bij korte lezingen door Kunstspot en Marrietta Jansen, conservator De Ploeg/Groninger Museum.

Academie Minerva, Praediniussingel 59, Groningen
Gratis entree
Vrijdag 8 juni van 19.00 t/m 01.00 uur
Zaterdag 9 juni van 10.00 t/m 17.00 uur
Zondag 10 juni van 12.00 t/m 17.00 uur

Programma

Het programma van het festival bestaat uit een tentoonstelling met installaties en performances waarin op verschillende manieren geëxperimenteerd wordt met bijvoorbeeld natuur en techniek. Zo kun je als bezoeker zelf een canvas beschilderen dat door middel van sensoren met geluid reageert op de trillingen van de kwast. Muziek, beeldende kunst, video, multimedia en technologische innovatie vormen de kern van de doorlopende tentoonstelling.

Festivalavond op vrijdag

Het festival start op 8 juni om 19.00 uur met een festivalavondmet DJ's, drinks & food van Katy Ceekay. Op unieke wijze presenteert zij fingerfood en hapjes geinspireerd op de Ploeg. Een Werkman Wafelijzer, om wafels mee te printen, Puntzakken Ploeg met vegan kniepertjes en lokaal geploegde groenten zijn maar een paar van de bijzondere hapjes die je het hele festival kunt vinden. Kijk hier voor een artikel over haar project voor Shaky Grounds.

Foto: Katie Ceekay en Joost Wierenga

Zaterdag en zondag; Table Talks en Walk talks

Op zaterdag en zondag kun je naast het bezoeken van de tentoonstelling ook aanschuiven bij Table Talks door Kunstspot (zaterdag) en van Marrietta Jansen, conservator De Ploeg/Groninger Museum (zondag).

Kunstspot |Table Talks | 9 juni 2018
Start 12.00 | 13.00 | 14.00 | 15.00 uur
Kunstspot organiseert Table Talks: informele maar diepgaande gesprekken aan de 'De Ploeg eettafel' met Master en Bachelor studenten van het Frank Mohr Institute. De redacteuren van Kunstspot gaan in gesprek met o.a. Titus Hora en Inbal Hershtig over hun werk dat zij maakten in het kader van 100 jaar De Ploeg.

Marietta Janssen | Table Talk | 10 juni 2018 | 12.00 - 13.30 uur

Marietta Janssen, conservator Groninger Museum/De Ploeg, spreekt over inspiratiebronnen van De Ploeg en hoe zij zelf nu een inspiratiebron vormen.
Moderator: Belinda Hak

Walk Talks | 10 juni 2018

Op zondag 10 juni vanaf 14.00, 15.00 en 16.00 uur zijn er 4 chassidische vertellingen*. Het publiek gaat in kleine groepjes langs de Lage Der Aa, door het Werkmanhuis en worden 4 zeefdrukken van H.N. Werkman getoond. Studenten verzorgen deze rondleidingen. Inschrijving: Praediniussingel 59.

Chassidische verhalen , verzameld en vrij vertaald door Joodse godsdienstfilosoof.

Alle activiteiten vinden plaats op Academie Minerva, Praediniussingel 59 in Groningen.

(klik op de afbeelding om de timetable in pdf te zien)

Shaky Grounds festival is een samenwerking tussen Academie Minerva en het Prins Claus Conservatorium. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting 100 jaar de Ploeg en Hanzehogeschool Groningen.