Kristina Varlid wint Grachtenfestival Conservatorium Concours

Gitariste Kristina Vårlid is de winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2017. Kristina studeert aan Prins Claus Conservatorium in Groningen​

foto Ronald Knapp​

Tijdens de finale streden zes studenten in de Amsterdamse NedPhO-Koepel om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Kristina wint een optreden tijdens het Grachtenfestival 2017, dat plaatsvindt van 11 tot en met 20 augustus en een tour langs Nederlandse concertzalen in het seizoen 2017/2018. Verder wint zij een geldbedrag van €5.000, ter beschikking gesteld door het Sena Muziekproductiefonds, een optreden tijdens het Lunchconcert op woensdag 28 juni in de Kleine Zaal van het Concertgebouw en een professionele fotoshoot door Ronald Knapp.

Juryvoorzitter en harpist Remy van Kesteren vond de kwaliteit van de kandidaten hoog: "De kandidaten zaten dicht bij elkaar, het waren heel goede kandidaten." Hij roemde het spel van Kristina: "Ze speelde heel sensitief, heel gevoelig en liet op een heel mooie manier de gitaar horen."

Kristina is vierdejaars student en studeert bij Sabrina Vlaskalic in de gitaarklas van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen.