Prins Claus Concert 2017: uitverkochte zalen voor het Hanze Symphony Orchestra

​Tijdens het Prins Claus Concert op vrijdag 10 februari speelt het Hanze Symphony Orchestra – dat bestaat uit honderd studenten van het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen en van de Hochschule für Künste uit Bremen – voor een uitverkochte zaal in het prachtige nieuwe ATLAS Theater in Emmen.

​Het orkest wordt gedirigeerd door de vermaarde Vlaamse dirigent Etienne Siebens, die de hele week voorafgaand aan het concert intensief met het orkest repeteert.

De muzikale invulling van de avond bestaat uit Short Ride in a Fast Machine van John Adams, gevolgd door Vioolconcert in D van Tsjaikovski. Studenten uit Groningen en Bremen streden om de solistenplaats in dit beroemde vioolconcert en het was het zeventienjarige jonge talent Eliane Menzel uit Duitsland dat de plek veroverde en een sensationele uitvoering van het stuk gaat spelen. Het concert wordt afgesloten met Symphonie Fantastique van Hector Berlioz, dat twee eeuwen na het ontstaan nog altijd verrassend en vernieuwend is.

Het tweede concert vindt plaats op zaterdag 11 februari in de uitverkochte grote zaal van De Oosterpoort in Groningen. Ook hier zal het volledige programma gespeeld worden.

Onze dank gaat uit naar onze sponsoren, die het Prins Claus Concert 2017 mogelijk hebben gemaakt.