Studentondernemer Wilco Stollenga wint publieksprijs met AgriFly

​In een spannende finale won Jan Kuipers met zijn startup Mr. Chadd gisteravond de Anner Award. Wilco Stollenga won met AgriFly de publieksprijs. Beide studentondernemers studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. Wico is tweedejaars student Werktuigbouwkunde.

​De door BusinessMatch Groningen -het studentenplatform van de Hanzehogeschool Groningen-georganiseerde finale van de Anner Award vond plaats in de Oude Drukfabriek van het Dagblad van het Noorden. Vijf ondernemende studenten stonden in de finale: Mr. Chadd, AgriFly, Sharp & Shave, Klippa en KeepTotal. Het niveau van de pitches van de finalisten was uitstekend.

Jan Kuipers ontving met zijn startup Mr. Chadd uit handen van Joost van Keulen de hoofdprijs van € 5000,--. Mr. Chadd biedt als eerste ter wereld  'on demand' hulp aan leerlingen van het voortgezet onderwijs. Mr. Chadd bestaat uit een app en online platform waarmee middelbare scholieren gekoppeld kunnen worden aan universitaire, gescreende coaches. Het doel is om op deze manier de scholieren ad-hoc te helpen met studiegerelateerde vragen. De scholieren worden direct geholpen. Inmiddels helpt Mr. Chadd al meer dan 25.000 leerlingen in Nederland en dit aantal groeit dagelijks.

Publieksprijs voor student Werktuigbouwkunde
De publieksprijs ging naar Wilco Stollenga met zijn startup AgriFly. Met behulp van zelf ontwikkelde drones vliegen zij autonoom over percelen van de boer. Zo genereert AgriFly biomassakaarten, die informatie geven over de groei van het gewas. Met deze kaarten kan de boer zijn bemestingsplan aanpassen en zo een hoger rendement halen zonder over te bemesten.