Interne Conferentie KCO november 2015

​Op maandag 16 november 2015 kwamen de lectoren, promovendi, docent- en studentonderzoekers en projectleiders van het Kenniscentrum Ondernemerschap bijeen om hun onderzoeken en projecten te delen.

​​​Met maar liefst 30 pitches van één minuut en een aantal filmpjes passeerden de uiteenlopende en interessante onderzoeken van het Kenniscentrum Ondernemerschap de revue. Aan de hand van posters vertelden de onderzoekers elkaar enthousiast meer over hun projecten.

Paul Ganzeboom, Leading Dean van het Kenniscentrum Ondernemerschap opende de interne conferentie, oftewel de KCO Ondernemerschapsmiddag.

Pitches & Posters

In vogelvlucht kwamen de projecten binnen het KCO voorbij: van het International Business Talent programma naar onderzoeken op het gebied van Quantified Self en van gaming in de zorg tot projecten gericht op duurzaam wonen. Maar ook onderzoek naar nieuwe business modellen, inkoopmanagement en marketingonderzoeken kwamen aan bod. Zie het overzicht van namen en onderwerpen onderaan deze pagina voor het totale overzicht van onderzoeken en projecten.

Tijdens de posterpresentaties was er veel ruimte voor een-op-een gesprekken en kennisuitwisseling.

Enterpise Europe Network-Noord Nederland

Enterprise Europe Network Noord-NederlandEr werd langer stil gestaan bij het Enterprise Europe Network Noord-Nederland (EEN). De partners van EEN geven advies aan bedrijven over ondernemen over de grens, zoals Europese subisidieregelingen, internationalisering en innovatiemogelijkheden. Vanuit EEN komen er diverse vragen op het gebied van ondernemerschap binnen bij het KCO en daarmee helpen we bedrijven verder in Europa en de rest van de wereld. Het doel is om zoveel mogelijk bedrijven uit binnen- en buitenland aan elkaar te koppelen, zodat er een internationale samenwerking ontstaat.

Heb je hier als onderzoeker of projecteleider ideeën voor of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Harold van Emst.

Best Poster & Pitch Award

Dagvoorzitter Joost van Eck reikte tot slot de Best Poster & Pitch Award uit.

De Best Poster & Pitch Award werd uitgereikt aan Eelco BraadDe gelukkige winnaar is Eelco Braad, onderzoeker bij het Instituut voor Communicatie, Media en IT. Hij pitchte over zijn onderzoek Reflection in Educational Games. Dit is een onderzoek waar hij samen met Nick Degens, lector User-Centered Design, aan werkt. Op de tweede plek is Willem Foorthuis (links op de foto) geëindigd met zijn pitch over de hybride school als onderdeel van een nieuw regionaal bedrijfsmodel en posters over het nieuwe lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen bij het Instituut voor Financieel Economisch Management.

Overzicht van deelnemers en onderzoeken/projecten

De deelnemers aan de KCO interne conferentie 2015 (klik op de naam voor persoonlijk profiel en contactgegevens):

NaamOnderzoek/project
Aniek Lentferink Quantified Self @Work
Anu ManickamWhat is changing in Energy Valley clusters & how is this influencing its developments?
Aranka DolObesity
Austin DsouzaA business model design framework for viability; a ecosystem approach
Dan DiojdescuSocially responsible funds (SRI) – are they any good at all?
Eelco Braad Reflection in Educational Games
Egbert DommerholtThe Corporate Sustainability Performance – Financial Performance Link Revisited
Erik KostelijkThe Value Compass: A new Perspective to Branding
Frits van LeerOnderzoek naar de ontwikkelingen in de acceptatie van de Participatiewet
Geert VegterFinding purchase activity patterns in Small & Medium Enterprises
Gert WalhofInkoopmanagement: Maatschappelijke toegevoegde waarde voor Stad & Regio
Harold van EmstEnterprise Europe Network (poster)
Jan LiefersCurrent job situation of the alumni from IBS Groningen
Jan WeverWad & Zoo
Jantine Bouma en Lisette DerksenDe duurzame zorgwoning – Een opstart naar een 5G field lab en Samen Zorg Dragen
Leenke Visser'Branding' van Groningen Airport Eelde
Margreet Schurer Wearable Technologies for Active Living (film, zie onderaan deze pagina)
Melissa de RijkPurchasing innovations in the construction sector in the Netherlands
Nancy HuttengaUSE2015
Nazim Kemmoun en Andre StruberE-procurement MKB
Paul StefanWhy do high CSR performance companies succeed?
Petra van DamValue050 en Hanze Invent
Rob WillemsExergaming voor kinderen met motorische beperkingen
Rob van HarenGreen Entrepreneurship en Green Extraction
Salko KattenbergGaming voor Vitaliteit
Talko DijkhuisBig Data and Wearables
Tomislav Petrov en Ferdinand SannesNew Business Models
Willem FoorthuisDe hybride school als onderdeel van nieuw regionaal bedrijfsmodel
Trienke DrijfhoutInternational Business Talent Programme
Yolanda BeenenDuurzaam Nieuwolda en Idee Zoekt Ondernemer

Na afloop kon iedereen zijn eigen poster meenemen. Heb je je eigen poster nog niet in je bezit? Deze is op te halen bij Klaske Bakker, kamer T2.02, ZP07.

Alle posters zijn te downloaden vanuit de bijlage van dit bericht (PDF).

Film Wearable Technologies for Active Living

{{'Opbouw_Title' | i18n}}