Terugblik vierde partnermeeting GrowIn4.0

​Op 4, 5 en 6 november 2019 werd in Peterborough (Engeland) de vierde partnermeeting gehouden van het Interreg NSR project GrowIn4.0. Vanuit de Hanzehogeschool Groningen waren projectleider Marike Peterzon en docent-onderzoeker Trienke Drijfhout-Roeters aanwezig.


GrowIn4.0 heeft als doel het stimuleren van slimme technieken in de MKB maakindustrie. De afgelopen twee jaar zijn instrumenten zoals workshops, assessments en games ontwikkeld die de stap naar slimme technologie makkelijker maken. Deze instrumenten werden gepresenteerd op de partnermeeting. Trienke Drijfhout-Roeters presenteerde tijdens de eerste dag de Transition workshop aan de partners en het lokale Mkb.

De tweede dag was er een excursie naar twee bedrijven die werken aan de transitie naar Industry4.0. Het eerste bedrijf dat werd bezocht was een grote afvalverwerker, Viridor, die grote stappen maakt bij het slim verwerken van afvalstromen. Het andere bedrijf was Photocentric, een bedrijf dat gespecialiseerd is in 3D print technologie, dat niet alleen 3D prints maakt, maar ook machines voor 3D printing produceert.

Marike Peterzon presenteerde een overzicht van totaal 14 instrumenten die in 5 landen bij meer dan 100 bedrijven zijn getest. Op basis van deze testen wordt een portfolio samengesteld, zodat bedrijven gericht instrumenten kunnen gebruiken die in hun situatie het meest behulpzaam zijn. Op de laatste dag werd de discussie over de portfolio en het verdere onderzoek gevoerd.


{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}