Bruisend middelpunt ondernemerschap geopend

​Het nieuwe Startup City is sinds maandag 15 mei het bruisende middelpunt van ondernemerschap in Groningen. Het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap is één van de eerste bewoners van het dynamische gebouw op de Zernike Campus. Ook Cube050, de incubator voor studenten van de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen deed gisteren zijn intrede in het nieuwe pand aan de Kadijk dat aan alle kanten ondernemerschap ademt.

Het vooraanzicht van Startup City

Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap

Startup City is de aangewezen locatie voor het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen. Het centrum is vernoemd naar het recent overleden lid van het College van Bestuur, Marian van Os. Bestuursvoorzitter Henk Pijlman vertelde bij de opening over Marian van Os en wat zij heeft betekend voor ondernemerschap vanuit de Hanzehogeschool.

Guus van Os onthulde de beeltenis van Marian van Os op het pand van Startup City. De tekst 'Be Proud' vat samen waar zij voor stond: wees niet bang om te ondernemen en wees trots op wat je hebt bereikt. Mede dankzij haar staat de Hanzehogeschool nu in de top 5 staat van meest ondernemende hogescholen van Europa. Ook stond ze aan de wieg van Cube050 dat heel veel nieuwe bedrijven van studenten en alumni heeft voortgebracht in de regio.

Guus van Os (links) en Henk Pijlman naast de beeltenis van Marian van Os dat bevestigd is aan het pand van Startup City

Broedplaats voor startups Hanzehogeschool en RUG: Cube050

Cube050 werd officieel geopend door twee succesvolle ondernemers die ooit als student zijn gestart met hun bedrijf in de incubator van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Aaldrik Haijer van Water & Energy Solutions en Patrick van der Meulen van enie.nl vertelden dat het hun ver heeft gebracht om te beginnen in Cube050. Het pand van Startup City biedt een inspirerende omgeving voor huidige studenten die hun bedrijf verder willen brengen of zich willen ontwikkelen op het gebied van ondernemerschap.

Volgens de bestuurders van de Hanzehogeschool en RUG wordt Startup City het bruisende middelpunt voor ondernemerschap, onderwijs en industrie. Cube050 is dé plek waar studenten hun ideeën kunnen uitwerken tot bedrijven die van waarde zijn voor de Noord-Nederlandse economie.

De feestelijke opening van Cube050 in Startup City op de Zernike Campus

Meer weten over ondernemerschap bij de Hanzehogeschool? Kijk op www.hanze.nl/ondernemerschap

Lees ook het artikel over Marian van Os dat op 5 mei werd gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden.