Laatste ontwikkelingen Interreg project GrowIn4.0

Met het project GrowIn4.0 zet de Hanzehogeschool Smart Industry in de MKB-maakindustrie op de kaart. Om deze bedrijven te helpen met digitalisering en robotisering worden verschillende tools geselecteerd en ontwikkeld samen met partners in België, Duitsland, Denemarken en Engeland. Lees hieronder de laatste ontwikkelingen.

GrowIn4.0 op Main Industry Vakbeurs 27 en 28 maart

Op de Main Industry vakbeurs in Martini Plaza Groningen op 27 en 28 maart houdt GrowIn 4.0 een tweetal kennissessies. We bieden een proeverij aan van tools die bedrijven verder kunnen helpen met de ontwikkeling van robotisering en digitalisering. Belangstelling? Er zijn een aantal gratis kaarten beschikbaar, bestel ze hier.

Lokale Stakeholders bijeenkomst op 24 januari

Een dag later kwamen in het gebouw van de Energy Academy Europe de lokale stakeholders van het project bijeen. De  partners (o.a. de NOM, Spark, TNO, MetaalUnie, M&G groep, Resato, Bol-ICT, TNO en Productie Platform Friesland) beoordelen vanuit hun deskundigheid de tools en geven tips voor verbetering. Lector Human Capital Harm van Lieshout presenteerde een overzicht van de tools en daarna gingen de partners direct al aan de slag met het testen van het Smart Factory Assesment.

Partner bijeenkomst op 22 en 23 januari

Op 22 en 23 januari kwam een twintigtal partners naar het Digital Society Hub om de geselecteerde en ontwikkelde tools te presenteren. Aanwezig waren de onderwijsinstellingen Anglia Ruskin University (Cambridge),  Ostfalia University of Applied Sciences (Wolfenbüttel/Braunschweig) en Via University College (Aarhus). Ook waren overheid en bedrijfsleven vertegenwoordigd, zoals de VOKA (KvK Gent), Allianz für die Region (Braunschweig), de Eifi (Europäisches Institut für Innovation), de OMC (Open Manufacturing Campus, Turnhout), Flanders Make, TWI (The Welding Institute, Cambridge) en SNN (Samenwerkingsverband Noord Nederland). "Naast de internationale dimensie is juist deze combinatie van onderwijs, overheid en bedrijfsleven erg inspirerend. Er liggen rechtstreekse verbindingen met de praktijk en voor een project als dit is dat heel waardevol",  aldus projectleider Marike Peterzon.