Hanzehogeschool Groningen scoort weer met ondernemerschap in U-Multirank 2018

​De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd op de 6e plaats in de subcategorie ‘graduate companies’ oftewel bedrijven opgericht door alumni. Dit blijkt uit de 2018 U-Multirank resultaten. In Nederland staat de Hanzehogeschool op de eerste plaats voor deze categorie. In de categorie ‘regional joint publications’ is de hogeschool wereldwijd nummer 7 geworden in de subcategorie (categorie regional engagement). Ook hier staat de Hanzehogeschool op nummer één in Nederland. Aan deze twee categorieën namen 1614 instellingen deel uit 95 landen.

​De Hanzehogeschool Groningen is trots op deze resultaten. Er wordt veel geïnvesteerd in ondernemerschap binnen het onderwijs van de hogeschool. Structureel en al vanaf het eerste jaar is er in de opleidingen aandacht voor ondernemerschap. Studenten kunnen afstuderen op hun eigen onderneming, er zijn meer dan 10 minorprogrammas op het gebied van ondernemerschap waar studenten aan deel kunnen nemen. Én ze kunnen gebruik maken van de topondernemersregeling.

Samen met het Akkoord van Groningen en het noordelijke bedrijfsleven investeert de Hanzehogeschool in ondernemerschap. Ook komt de regio komt in de Deloitte Fast 50 naar voren komt als een heel sterke regio op het gebied van ondernemerschap.

Ondernemerschap is een van de speerpunten van de Hanzehogeschool Groningen. In Vernieuwen in Verbinding, het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5.000 nieuwe banen opleveren. 

De 2018 U-Multirankresultaten zijn op www.umultirank.org te vinden. De Europese ranking heeft ruim 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen wereldwijd met elkaar vergeleken. U-Multirank voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit. 

Lees hier het verhaal van twee jonge ondernemingen Satys Fact en Bakslang.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}