Noorden Digitaal brengt digitalisering op de Hanze verder

​​Noord-Nederland staat van 14 tot en met 19 maart in het teken van digitalisering. De landelijke conferentie Nederland Digitaal voor overheden, bedrijven, kennisinstellingen, onderwijs en maatschappelijke organisaties wordt dit jaar in Groningen gehouden.

​Hier omheen worden in deze week onder de noemer Noorden Digitaal op diverse plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe activiteiten rondom digitalisering georganiseerd voor het brede publiek, zoals de DoeDigiDag op 14 maart. Digitalisering is een ontwikkeling die iedereen raakt en waar iedereen aan kan bijdragen. 

Hanzehogeschool en digitalisering

Als Hanzehogeschool zijn wij trotse partner van Noorden Digitaal. Vanuit verschillende initiatieven bij de Hanzehogeschool wordt er gewerkt aan het thema 'digitalisering'. Een paar mooie voorbeelden: bij de Digital Society Hub (DSH) komen deze verbindingen met de praktijk, het onderzoek en de studenten in verschillende projecten naar voren zoals bij de Self Driving Challenge. Bij de DSH werken deze studenten aan het programmeren van karts in samenwerking met RDW en Quintor. Tijdens de DoeDigiDag zijn zij onder andere te vinden in de Smart Mobility-hal in Delfzijl. Een voorbeeld van digitalisering in de zorg is het VRAMBO-project, waarbij ambulancepersoneel VR-brillen grebruiken en daardoor beter zijn voorbereid op complexe situaties. Hier werken praktijk (ambulancediensten in Noord-Nederland, Wildsea), techniek- en verpleegkundestudenten en docent-onderzoekers van meerdere onderzoeksgroepen samen om tot innovatieve oplossingen te komen. Zij zijn te vinden bij de Health Hub Roden. 

DoeDigiDag en regionale programma

Om de Nederland Digitaal-week in te luiden wordt op zaterdag 14 maart voor alle inwoners van Friesland-Groningen-Drenthe de DoeDigiDag georganiseerd. Het wordt een dag voor iedereen waarin doen, ervaren en beleven van digitalisering en technologie centraal staan. 

Op 14 maart zetten vier locaties de deuren open om te laten zien waar digitalisering en technologie ons nu al brengt. De Health Hub Roden komt met het thema digitalisering in de zorg. De andere locaties zijn Delfzijl – digitalisering in het vervoer, Groningen Forum - AI en digitale geletterdheid en in Leeuwarden gaat het over Cybersecurity en digitale veiligheid.

Daarnaast is er gedurende de Digitale Week een regionaal programma, met bijvoorbeeld een DigiVita middag, een evenement waarbij meisjes leren programmeren of de 5G Battle, waar studenten worden uitgedaagd om na te denken over oplossingen voor de toekomst. 

Meedoen?        

Om samenwerkingen tot stand te brengen nodigen we ook graag andere docenten, studenten en medewerkers uit om hun projecten en ontwikkelingen voor het voetlicht te brengen. Ze kunnen zich  aanmelden voor de DoeDigiDag en het regionale programma op de Noorden Digitaal website. Of bezoek één van de activiteiten! 


{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}