Ondernemerschap in tijden van Corona

​We beleven gekke tijden met zijn allen. De situatie is voor veel ondernemers onzeker. Maar je ziet ook hoe ondernemerschap ervoor zorgt dat er nieuwe initiatieven in Groningen en op de Hanzehogeschool tot bloei komen. Een online Open Dag op poten zetten en al die docenten die nu digitaal lesgeven, dat is ook ondernemerschap!

Centre of Expertise Ondernemen Hanzehogeschool Groningen

Ook bij het Centre of Expertise Ondernemen van de Hanzehogeschool zitten we niet stil. Er waren bijna 80 studenten die zich hadden opgegeven voor de Bootcamps over ondernemerschap waarbij ze kans maken op de Rabo Ondernemersprijs t.w.v. €10.000. Bij het invullen van het aanmeldformulier hebben de studenten aangegeven waar hun behoefte ligt qua coaching, workshops, masterclasses en activiteiten op het gebied van ondernemerschap. Zeven weken lang zouden de studenten iedere vrijdag aan bovengenoemde activiteiten meedoen. Nu gebeurt dit iedere week online!

Online bootcamp over ondernemerschap

Afgelopen vrijdag zaten we met 50 studenten, coaches en ondernemers uit het werkveld in een online ruimte in Microsoft Teams. Daarna konden de studenten 1-op-1-gesprekken voeren met de coaches en ondernemers om hun ondernemingen een boost te geven. Voor de organisatie, die de Hanze in samenwerking met BusinessMatch Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen doet, is de online bootcamp ook nieuw. Iedere week leren zij ook weer nieuwe dingen, mede door de feedback van de studenten en coaches. Hoe leuk is het dan om onderstaande reacties te lezen.  

                                                          *********************

"Ik vond het leuk dat we met meerdere personen konden praten over ons bedrijf, we hebben erg nuttige feedback gekregen met wat wij nog kunnen doen, we hebben al veel met onze vrienden en familie gesproken over ons idee maar nu heb je toch even andere mensen erover gesproken die er net even een andere kijk op hebben en dat is super fijn."

                                                          *********************

"Inhoudelijk vond ik de presentatie van Cesco inspirerend, take it slow, neem kleine stappen, fouten maken hoort bij het proces enz. En de tip, praat met mensen die gespecialiseerd zijn in jouw onderwerp en zie ze als een krachtbron in plaats van als concurrent, heb ik onthouden en ga ik toepassen in de praktijk."

                                                          *********************

"Dankjewel voor de organisatie, ik vond het echt heel mooi en bijzonder. Wat een mooie inspirerende verhalen bij de studenten die ik mocht spreken." – Ondernemer en alumna Hanze, Lotte Gerland


Dag van de Ondernemende Student en Rabo Ondernemersprijs

Tijdens de Dag van de Ondernemende Student op donderdag 28 mei 2020 was het de bedoeling dat Start-up City omgetoverd zou worden tot een festivalterrein. Aan het eind van het festival zou de Grand Final plaatsvinden. Deze dag gaat helaas niet door op donderdag 28 mei! 

We verschuiven de Dag van de Ondernemende Student met aan het eind van de dag de Grand Final waar de Rabo Ondernemersprijs en andere prijzen worden uitgereikt naar een datum in september/oktober 2020.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}