Expositie Ontmoeting met dementie in kunstencentrum Roden

​Drie maanden lang ontmoetten studenten van Academie Minerva wekelijks mensen met dementie. Vanuit die ontmoeiting zijn er portretten gemaakt. Van 30 maart t/m 22 april worden de portretten  getoond tijdens een expositie in kunstencentrum K38 in Roden. De expositie toont de neerslag van hun ontmoeting en biedt een blik in de verwarrende wereld van dementie, door de ogen van de student. Rondom deze expositie zijn er allerlei publieksactiviteiten georganiseerd: workshops, muziek, lezingen.

Overzichtstentoonstelling

'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' is uitgegroeid tot een meerjarig onderwijs- en onderzoeksproject, waarbij beeldend kunstenaar en Minerva-docent Herman van Hoogdalem en lector Dr. Anke Coumans onderzoeken wat het voor een kunstenaar betekent om de dementerende medemens te portretteren. Het heeft meerdere keren plaatsgevonden in Groningen. Eerst in 't Blauwbörgje van Dignis (2015), daarna in De Brink van ZINN (2016) en de afgelopen twee jaar binnen Het Odensehuis (2017, 2018), een inloophuis voor mensen met lichte dementie en hun naasten. Het is voor het eerst dat een dwarsdoorsnede van de kunstenwerken uit alle jaren van ontmoeten en portretteren (2015 – 2018) bijeengebracht is in een tentoonstelling.


Praktische informatie:


ontmoeting met dementie - Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

expositiedata: 30 maart t/m 22 april 2019
opening: 29 maart om 16.00
door kunstenaar/docent Herman van Hoogdalem

kunstencentrum K38
Locatie: Kanaalstraat 38, 9301 LT RODEN
Open: woe. t/m zon. 13:00- 17:00 uur
Entree: € 2,- p.p.
Deelname activiteiten: aanmelden via  dementie@kunstencentrumk38.nl
Kosten per activiteit: € 5,- p.p. (incl. entree)

Meer weten?

over programma bij kunstencentrum K38
over het onderzoek Ik zie, ik zie wat jij niet ziet


Ontmoeting met dementie is een samenwerking tussen K38, Academie Minerva, Kenniscentrum Kunst & Samenleving Hanzehogeschool Groningen, Alzheimer Café Roden en Welzijn in Noordenveld.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.calendarItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}