Innovatief prototype van Hemp Design Factory wordt getest op festivals

​SIA X Innofest is een subsidieregeling om praktijkgericht onderzoek van Hogescholen te stimuleren door prototypes te testen op festivals. Eén van de vier gehonoreerde aanvragen is een biologisch afbreekbaar festivalbandje van het lectoraat Art & Sustainability, Hanzehogeschool Groningen. Dit festivalbandje heeft Tessa Hesseling, student Academie Minerva, ontwikkeld binnen de Hemp Design Factory. Dat het getest wordt op Paradigm biedt kansen om in korte tijd veel reacties van festivalgangers op te halen.

​Festivalplantje, hét nieuwe festivalbandje

Het eerste tastbare dat de bezoeker in (of om) handen heeft, nog vóór het opzetten van de tent en het drinken van het eerste biertje, is het festivalbandje. Studente Tessa Hesseling heeft een festivalbandje ontwikkeld dat anders is dan andere bandjes. Het is biologisch afbreekbaar en biedt toch een blijvende herinnering door de plantzaadjes die in het bandje zitten. Dit festivalbandje sluit heel goed aan bij de wens van veel festivals zo duurzaam en circulair mogelijk te zijn. De bandjes worden getest op Paradigm en waarschijnlijk nog een festival, later in het seizoen.

Innofest X SIA selecteert dit prototype van Hemp Design Factory

Innofest en Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA geven projecten van hogescholen de kans innovaties uit onderzoek te testen op een van de festivals waar Innofest mee samenwerkt. Dit product van innovatiewerkplaats Hemp Design Factory (HDF) van de Hanzehogeschool is één van de vier prototypes die getest gaan worden via Innofest. De Hemp Design Factory is een samenwerkingsverband tussen de kenniscentra Kunst & Samenleving en Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen en diverse lokale partners en opleidingen in de provincie Groningen.

Studenten: wil je net als Tessa zo'n soort traject eens meemaken?

• Zoek je een stage- of afstudeerproject? Ga op 30 augustus in gesprek met Hemp Design Factory en ontdek of er een match is tussen jouw wensen, onderzoekers en bedrijven in de regio! Hier vind je meer informatie.
  • Ben je benieuwd naar de resultaten en ervaringen van studenten? Bekijk de folder.