Studenten innovatiewerkplaats overhandigen onderzoeksresultaten aan gemeente Ameland

​Vorig semester hebben vier studenten van de innovatiewerkplaats Health Space Design multidisciplinair onderzoek gedaan voor de gemeente Ameland naar de toekomst van ouderenhuisvesting. Vandaag was een feestelijk moment en is het onderderzoeksrapport officieel overhandigd aan wethouder Piet IJnsen van de gemeente.

​Op de foto overhandigen de studenten het rapport aan de wethouder.


Op de foto v.l.n.r. Stefan Lechner (onderzoeker innovatiewerkplaats Health Space Design), Berber Vonk (Social Work), André-Douwe de Vries (gemeente Ameland), Ayla Schildkamp (Woningbedrijf Ameland), Steven Bults (Facility Management), wethouder Piet IJnsen, en Annie Leijenaar (Toegepaste Psychologie). Op de foto ontbreekt Emma Toussaint (Social Work) vanwege haar diplomauitreiking.

In het onderzoek zijn oplossingen, suggesties en verbeteringen gezocht en gevonden voor een toekomstbestendige ouderenzorg en de frictie op de woningmarkt en ouderenhuisvesting op Ameland. Er is gekeken naar zorgwensen van ouderen in combinatie met de invloed van cultuur op een eiland, er is een folder ontwikkeld om thuiswonende ouderen zo lang mogelijk veilig zelfstandig thuis te kunnen laten wonen, er is gekeken naar de rol van professionals in de ouderenzorg, en er gekeken naar levensloopbestendige ouderenhuisvesting. 

Het onderzoeksverslag 'De toekomst van ouderenhuisvesting op Ameland' kunt u hier downloaden: https://edu.nl/bqtma{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}