Coronaproof kick-off: corona-onderzoek in de zorg

​Studenten Facility Management in het laatste jaar van hun studie, gaan voor zorginstellingen in het noorden van Nederland onderzoek doen naar facilitaire coronamaatregelen.

Over de volle breedte, van eerstelijnszorg tot ziekenhuizen en verpleeghuizen, wordt gekeken naar veranderde gastvrijheidsbeleving, werkomgeving van medewerkers, digitalisering en leegstand. Er wordt gezocht naar innovatieve oplossingen op korte en lange termijn. De eerste resultaten worden begin volgend jaar verwacht.

De kick-off vond afgelopen vrijdag plaats in BuildinG, het kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendige bouw en infra in Noord-Nederland.

Meer informatie over dit onderzoek vind je op de website van NoorderRuimte. Wil je op de hoogte blijven, meld je dan bij onderzoeker Stefan Lechner via e-mail:
healthspacedesign@org.hanze.nl.

Participanten in dit onderzoek zijn Martini Ziekenhuis en UMCG, Derkshoes en KwadrantGroep, huisartsenpraktijk Westerbork, gezondheidscentrum Kloosterveen, en mondhygiënist Jorien Kiewiet.