Dr. Doede Binnema

Doede Binnema heeft meer dan 20 jaar ervaring in de modificatie en karakterisering van koolhydraten. In 1981 behaalde hij zijn doctoraat in Biochemie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn promotieonderzoek heeft Doede uitgevoerd bij het Gaubius Instituut van TNO in Leiden op protheses betrokken bij fibrinolyse. Na een tweejarige post-doc positie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werd hij in 1990 hoofd van de afdeling Biochemie van het Nederlands Instituut voor Carbohydrate Research bij TNO in Groningen.

Tussen 1998 en 2009 heeft Doede bij TNO Kwaliteit van Leven gewerkt als projectleider/ senior wetenschapper. In deze functie was hij betrokken bij projecten op het gebied van koolhydraatmodificatie en ingrediëntontwikkeling. Tussen 2009 tot 2011 was hij werkzaam als projectmanager Agri-Food & Life Sciences aan de Technology Center Noord-Nederland.

Sinds 2011 is Doede lector Biobased Ingredients bij de Hanzehogeschool Groningen en is hij daarnaast programmamanager Food & Nutrition van het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN) en thema coördinator MKB voor het Carbohydrate Competence Center.

Vanaf september 2016 is Binnema Leading Lector binnen het kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen.

{{'ProfilePage_PublicationsTitle' | i18n}}

{{'Lector_TitleContact' | i18n}}

{{'Lector_LabelAddress' | i18n}} {{vm.location.Title}}
{{vm.location.Street}}
{{vm.location.ZipCode ? vm.location.ZipCode + ' ' : ''}}{{vm.location.City}}
{{'Lector_LabelOffice' | i18n}} {{vm.profile.office}}
{{'Lector_LabelPhone' | i18n}} {{vm.profile.phoneNumber}}
{{'Lector_LabelEmailAddress' | i18n}} {{vm.profile.emailAddressDisplay}}
{{'Lector_LabelAssistants' | i18n}} {{assistant.name}} {{assistant.name}}