prof. dr. ir. Jacques Dam

Jacques Dam (1954) studeerde af aan de Technische Universiteit Delft in Applied Physics. Hij promoveerde in 1989 voor de ontdekking, ontwikkeling en implementatie van een geïmpregneerd, supergeleidende MRI-systeem voor het hele lichaam. Sinds 1989 heeft hij een omvangrijk track record opgebouwd in het ontwerpen en ontwikkelen van cryogene, koel- en vacuümsystemen.​

Jacques heeft gewerkt bij het Frans-Nederlandse ontwerp team van de supergeleidende AGOR cyclotron, dat nu in gebruik is bijde Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Daarna werkte hij bij Stirling cryogenics en was als senior consultant verantwoordelijk voor het ontwerp van vele HTS gesloten sub-gekoelde LIN koelsystemen en bij Thales cryogenics, en Stork Inoteq voor de ontwikkeling van specifieke cryogene systemen voor de LNG industrie.

In 2011 werd hij wetenschappelijk directeur bij de LNG TR & D stichting en in 2012 werd hij aangesteld als senior wetenschapper bij de stichting Energy Valley voor de ontwikkeling van een Nederlandse LNG brandstof bevoorradingsketen. In 2012 werd hij benoemd tot deeltijdhoogleraar aan de TU / e Energy Technology Group voor de ontwikkeling van de gehele upstream en downstream LNG-keten.

In 2015 werd hij benoemd tot deeltijd lector Duurzame LNG Technologie aan de Hanzehogeschool Groningen voor de ontwikkeling van duurzame LNG-technologieën en het initiëren van samenwerking programma's met de Hanzehogeschool en de TU Delft.

{{'ProfilePage_PublicationsTitle' | i18n}}

{{'Lector_TitleContact' | i18n}}

{{'Lector_LabelAddress' | i18n}} {{vm.location.Title}}
{{vm.location.Street}}
{{vm.location.ZipCode ? vm.location.ZipCode + ' ' : ''}}{{vm.location.City}}
{{'Lector_LabelOffice' | i18n}} {{vm.profile.office}}
{{'Lector_LabelPhone' | i18n}} {{vm.profile.phoneNumber}}
{{'Lector_LabelEmailAddress' | i18n}} {{vm.profile.emailAddressDisplay}}
{{'Lector_LabelAssistants' | i18n}} {{assistant.name}} {{assistant.name}}