Barn Talk | Thomas Rau | Het einde van bezit: circulaire economie

Thomas Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Tijdens deze derde Barn Talk op woensdag 4 april neemt hij het publiek mee in zijn wereld zonder bezit. Want waarom zou je lampen kopen als je ook licht kan kopen? Zorgt dit ervoor dat producenten betere producten maken? Thomas Rau benoemt de opgaven van morgen en weet met zijn enthousiasme, energie én humor zijn publiek te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

28 maart 2018: Update Barn Talk Thomas Rau

De aanmelding voor de Barn Talk met Thomas Rau is gesloten. Op 9 mei geeft Maurits Groen de Barn Talk. Hiervoor kan vanaf volgende week aangemeld worden via www.hanze.nl/energie

Details Barn Talk: 
9 mei 2018,  16.00 – 18.00 uur.
Deze Barn Talk wordt gevoerd in het Nederlands. 


 

Hij laat zien dat het energieprobleem in wezen oplosbaar is. Hernieuwbare energie genoeg, het is een kwestie van de juiste houding. De in rap tempo toenemende schaarste aan grondstoffen is veel nijpender. Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging. Omdat verspilling van grondstoffen een mondiaal fenomeen is wil hij verder gaan dan het werken op gebouwniveau en is hij zich gaan richten op het sluiten van grondstoffenkringlopen. Dit staat centraal tijdens de lezing van Thomas Rau. Jonge ondernemers en energieprofessionals reageren op zijn verhaal en zetten daarmee aan tot een debat met de zaal. 

Bekijk hier de uitzending van Tegenlicht die is gemaakt met Thomas Rau.

Evenement Details:

Datum: 4 april 2018
Tijd: 16:00 - 18:00
Plaats: EnTranCe - Energy Barn

Foto: Juliette Polak – Fleur Koning

Over Thomas Rau
Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is 'guided by the future'. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is. Bij zijn woorden voegt hij ook daden; met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur.

"Van bezit naar prestatie, geen lampen maar licht, kortom, van eigendom naar eigenslim". Hij stond aan de wieg van het concept Pay per Lux, waarbij geen lampen meer worden verkocht maar verlichting als dienst wordt  aangeboden. Met een witgoedfabrikant en een woningcorporatie biedt hij de meest energiezuinige wasmachines en koelkasten op prestatiebasis aan sociale huurders aan. Voor de gemeente Brummen realiseerde hij onlangs een uitbreiding van het monumentale gemeentehuis – het eerste gebouw als grondstoffendepot waarin alle gebruikte materialen tijdelijk zijn opgeslagen en over twintig jaar kunnen worden hergebruikt.

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid benoemt het dagblad Trouw sinds 2009 een top 100 van meest invloedrijke mensen in Nederland op het gebied van Duurzaamheid. Vanaf de start van deze Duurzaamheidslijst is Thomas Rau steevast in de Top100 te vinden geweest, de laatste jaren zelfs steevast in de Top 10.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}