Expositie Bouw ZP7 en hans doet dingen

Bouw ZP7 en hans organiseren een expositie in samenwerking met studenten van Academie Minerva. Er worden negen werken geëxposeerd. Een selectie van in totaal veertig werken die zijn gemaakt in het kader van de nieuw- en verbouw van Zernikeplein 7 (ZP7). De werken zijn gemaakt in opdracht van Bouw ZP7 en hans.

In opdracht van:

Joyce Mossel: The People Puzzle

De inspiratie voor mijn ontwerp kwam voort uit de vraag: 'Hoe hoor je erbij? Het Zernike is groot met veel mensen en iedereen speelt een belangrijke rol.

Douwe Zijlstra: Student Still Life

De levendige stad Groningen heeft ontzettend veel te bieden, zeker voor studenten. Mijn uitgangspunt is dan ook om deze diversiteit vast te leggen.  De inspiratie doe ik op wanneer ik om me heen kijk, in de stad, in de school, in mijn studentenhuis.

Ik start met allerlei lijnen en vormen, als verwijzing naar het bouwen en indelen van nieuwe constructies. Zo ontstaan er allerhande onverwachtse perspectieven, en  plotselinge beelden. Beetje bij beetje vult het beeld zich, als een puzzel past alles in elkaar. Mijn werk kenmerkt zich door (geometrische) vlakken, vaak twee of drie heldere kleuren, die ik met de hand schilder.

Giweon Yoon: Hey there

Ik heb dit ontworpen als een optische illusie. Alleen mensen die direct naar mijn banner kijken kunnen lezen wat er staat. Als je er een keer langs komt hoop ik dat het je energie geeft. Ik kwam op het idee toen ik dacht aan vrienden bij Minerva en aan het studentenhuis waar ik woon. Ik heb daar veel vrienden gemaakt die het erg naar hun zin hebben bij hun studie en die allemaal zo hard werken. Daarom wil ik hen aanmoedigen met deze woorden. We zijn binnen de Hanze allemaal druk bezig om vooruit te komen.

Okkie Poortvliet: Brrrr Tik Tik Tik

Je zult wel gek worden van het gedril en gehamer de komende tijd! Ik hoop met deze banner het geluid met wat kleur en lijn te verzachten. Wat je ziet is voor mij waar Zernike voor staat; studie, samenwerken, sport en internationaliteit. Zernike is ook onderzoek; met een reageerbuisje én een biertje.

Dora Bouman, Inge Bril en Kim Vermeulen: Grutto in Groningen

Voor het maken van deze banner besloten Inge Bril, Kim Vermeulen en Dora Bouman hun ideeën te bundelen en samen één ontwerp te maken. 'We hebben gekozen om gebruik te maken van linosnedes. Dit is een hoogdruktechniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. De techniek is te vergelijken met een houtsnede. Het gaat helemaal niet goed met onze nationale vogel 'de grutto', schreef de Volkskrant dit jaar. De grutto houdt van kruidenrijke, drassige weilanden, maar deze leefomgeving wordt in Nederland voornamelijk verstoord door de landbouw. Het is nodig om maatregelen te treffen en de grutto beter te beschermen als we willen dat ze in ons land (in levende lijve) te zien blijven. Het Zernikeplein ligt aan de rand van de stad. Je hoeft maar een klein stukje noordelijker te fietsen en je bevind je in het Reitdiepgebied; een leefgebied van de grutto en andere weidevogels. De vernieuwing van de stad en de nabijheid van de natuur in Groningen vormt een mooi contrast dat door onze samenwerking en verschil in stijl in dit ontwerp ook aanwezig is.'

Romy Palstra: Fabulous Groningen

Anderen zijn soms helemaal fan van grote steden als Las Vegas, San Francisco, Los Angeles en nog meer. Maar wie zegt dat Groningen niet ook veel dingen te bieden heeft? Dit wilde ik uitwerken in een illustratie, met deze banner als resultaat.

Renée Ensing – Gerrit generates

Het geïllustreerde figuur is gebaseerd op de Van Olsttoren, genaamd naar Gerrit van Olst. Gerrit representeert in dit ontwerp alle mensen die meewerken en ploeteren en klussen om van ZP7 een inspirerende leer- en werkomgeving te maken.

Jasmine L-Erian: Student Campus Life

Dit ontwerp is geïnspireerd door het studentenleven op  de Hanze. Ik wilde verschillende mensen laten zien die je kunt ontmoeten en dingen die je kunt ervaren op de Hanzehogeschool. Dit gaat ook over studenten die op tijd willen komen voor hun les, docenten die les geven, studenten die studeren, etc. Het ontwerp moet makkelijk zijn om te begrijpen, iets wat essentieel is op locaties waar mensen snel langs komen. Ze kunnen dan nog steeds de Hanze spirit en sfeer proeven.

Sterre Janmaat: Boutjes, moertjes, stekkertjes, snoertjes

Dit is een referentie naar dit liedje.
Dit is Harry. Hij is een draak, en niet zo maar eentje ook. Hij weet alles van machines, sleutels, constructies, materialen, bouwtjes, moertjes, alles bouwgerelateerd. Als een klein draakje droomde hij al van het construeren van de mooiste gebouwen. Zijn passie voor het creëren straalt letterlijk van hem af. Zonder helm is hij niet compleet, veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

{{'Opbouw_Title' | i18n}}

• {{item.Title}}