Barn Talk: Thomas Rau over het einde van bezit

​Duurzaamheid is niets meer dan het optimaliseren van een ziek systeem. Het is slechts symptoombestrijding en eigenlijk zonde van de tijd en het geld. Dit zegt architect, innovator en visionair Thomas Rau. Hij neemt op woensdag 4 april het stokje over van Klaas van Egmond tijdens de derde Barn Talk bij de Hanzehogeschool Groningen. Deze Barn Talk wordt geleid door BuildinG; hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendige bouw en infra in Groningen.

Het einde van bezit

Dat duurzaamheid zonde van de tijd en het geld is, is een opmerkelijke uitspraak van de man die velen zien als de belichaming van dat woord. Thomas Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Tijdens deze derde Barn Talk neem Rau het publiek mee in zijn wereld zonder bezit. Want waarom zou je lampen kopen als je ook licht kan kopen? Rau benoemt de opgaven van morgen en laat zien dat het energieprobleem in wezen oplosbaar is. Met zijn enthousiasme, energie en humor weet hij zijn publiek te overtuigen van de ingrijpende stappen die nodig zijn om de omslag van duurzaamheid naar levensvatbaarheid te maken.

Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is 'guided by the future', waarbij hij zich in al zijn handelen laat leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet wat op dit moment haalbaar is. Bij zijn woorden voegt hij ook daden: met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal en energiepositief bouwen en recent ook voor de circulaire architectuur. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid benoemt het Dagblad Trouw sinds 2009 een top 100 van meest invloedrijke mensen in Nederland op het gebied van Duurzaamheid. Vanaf de start van deze Duurzaamheidslijst is Thomas Rau steevast in de Top 100 te vinden geweest, de laatste jaren zelfs in de Top 10.

Barn Talks

Barn Talks zijn verrassende debatten met altijd een hoofdgast met een inspirerend verhaal die het publiek kan meenemen in debatten en gesprekken. Tijdens de Barn Talks worden professionals bij elkaar gebracht, op zoek naar nieuwe ideeën en inzichten over de energietransitie en duurzaamheid. Ze vinden elke eerste woensdag van de maand plaats in de Energy Barn op EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen. EnTranCe geeft hiermee, samen met haar partners, het werkveld de mogelijkheid om het debat over één van de grootste uitdagingen van onze tijd aan te gaan; de transitie naar een duurzame op schone bronnen gebaseerde energiesamenleving. Deze Barn Talk wordt gevoerd in het Nederlands. Voor meer informatie kijk hier.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}