Dineren in het donker: le dîner noir

Groningen, 13 januari 2014 - Zintuigprikkeling, bewustwording en beleving, daar draait het om bij Le Dîner Noir. Dit diner in het donker wordt op maandag 27 januari georganiseerd door vijf studenten Eventmanagement van de Hanzehogeschool Groningen. De opbrengsten van dit diner gaan naar het goede doel KNGF Geleidehonden.

Op maandag 27 januari  van 19.00 tot 23.00 vindt bij het Heerenhuis in Groningen de eerste editie van Le Dîner Noir plaats. Er kunnen vijftig  mensen deelnemen aan het diner, waarvoor van te voren moet worden gereserveerd. Tijdens dit vijfgangendiner wordt het zintuig zicht uitgeschakeld waardoor smaak op een speciale manier wordt waargenomen. Een bijzondere gelegenheid om in de belevingswereld van iemand met een visuele beperking te stappen.

Het diner wordt bereid door een chef-kok, die de gast weet te prikkelen en verrassen. Van te voren geeft de gast aan welke dingen hij niet mag of kan eten. Hiermee wordt uiteraard rekening gehouden.

Alle opbrengsten van Le Dîner Noir gaan naar het Koninklijk Nederlands Geleidehonden fonds. Het KNGF wil mensen met een beperking een beter leven geven met behulp van een speciaal opgeleide hond. Op deze manier wordt hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid vergroot.

Meedoen aan Le Dîner Noir kost €44,95. Reserveren kan via de Facebook of door een mail te sturen naar ledinernoirgroningen@gmail.com.

Kijk hier voor meer informatie over Le Dîner Noir en het KNGF.