Kick off Global Alliance SME Research & Cooperation

​Vorig maand is tijdens de Academic Conference on Global SME Development in Beijing het officiële startschot gegeven voor de Global Alliance SME Research & Cooperation (GASMERC). GASMERC is een initiatief van lector Diederich Bakker van het lectoraat International Business van de Hanzehogeschool Groningen.

Doel van het GASMERC-netwerk is om de kennis van de ontwikkeling en internationalisering van kleine en middelgrote ondernemingen (het mkb) wereldwijd te bevorderen. Het netwerk bestaat op dit moment uit onderzoekers en praktijkmensen van universiteiten in Nederland, Duitsland, Finland, Rusland, Roemenië, Turkije, Portugal, China, Tanzania en Thailand. Tijdens de conferentie in Beijing hebben onderzoekers van GASMERC samen met hun Chinese collega's actuele kwesties en trends in de mkb-ontwikkeling besproken. De conferentie werd georganiseerd door het lectoraat International Business van de Hanzehogeschool en de Technology and Business University in Beijing.

Tijdens de bijeenkomst in Beijing hebben de leden van GASMERC ook een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor een onderzoeksproject waarin de sterke en zwakke punten van de regionale mkb-ontwikkeling in verschillende landen met elkaar worden vergeleken. "Met GASMERC dichten wij een belangrijke kloof om onderzoekers en kleine en middelgrote ondernemingen over de hele wereld bij elkaar te brengen om essentiële kwesties te bespreken en op te lossen zodat het midden- en kleinbedrijf beter kan innoveren en nog succesvoller wordt", aldus lector Bakker. Naast het bevorderen van de samenwerking op onderzoeksgebied biedt GASMERC het regionale mkb ook ondersteuning en hulp bij het betreden van buitenlandse markten. "Als bijvoorbeeld een regionale mkb-onderneming toegang wil krijgen tot de Chinese markt, kunnen wij onze kennis en inzichten van die markt overdragen. En onze GASMERC-collega's in China kunnen daarnaast als contactpersonen op de lokale markt fungeren", licht Dr. Diederich Bakker in dat verband toe.

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}