Hanzehogeschool Groningen landelijk op 4e plaats in Elsevier Beste Studies

​De Hanzehogeschool Groningen staat landelijk op de vierde plaats van de brede hogescholen. Dat blijkt uit de nieuwe editie van het Elsevier-onderzoek Beste studies die donderdag 29 september aanstaande verschijnt.

Van de 47 beoordeelde opleidingen van de Hanzehogeschool Groningen zijn er 23 opleidingen met een bovengemiddeld oordeel van de eigen studenten, veertien met een gemiddelde beoordeling en tien met een minder positieve beoordeling dan gemiddeld. Daarmee behaalt de Hanzehogeschool een vierde plaats (van de zestien) op de ranglijst voor brede hogescholen.

Waar zijn studenten het meest tevreden over hun opleiding? Dit beantwoordt Elsevier in de ranglijst die is gebaseerd op het oordeel van studenten op één vraag in de Nationale Studenten Enquête: hoe tevreden zijn de studenten over hun studie in het algemeen? Ze geven een cijfer tussen de één en de vijf.

De gehele ranglijst is te bekijken op de website van Elsevier.