Hanzehogeschool Groningen stimuleert eerlijke elektronica

​Groningen, 15 april 2016 - De Hanzehogeschool Groningen heeft zich deze week als eerste Nederlandse hogeschool aangesloten bij Electronics Watch. Deze onafhankelijke monitoringsorganisatie ondersteunt Europese publieke organisaties bij het verduurzamen van hun ICT-inkoop. In samenwerking met Electronics Watch gaat de Hanzehogeschool haar leveranciers stimuleren structurele verbeteringen in arbeidsomstandigheden op fabrieksniveau door te voeren.

​Duurzaamheid
De Hanzehogeschool Groningen is een maatschappelijk bewuste onderwijsinstelling en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In 2011 werd zij de eerste Fairtrade gecertificeerde hogeschool van Nederland. Naast duurzaam omgaan met zaken als energie, gebouwen en middelen, gaat dit ook om duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de gemeente in Utrecht sloten zich al eerder aan, naast organisaties uit Spanje en Engeland.

De elektronica-industrie is één van 's werelds snelst groeiende sectoren. Ondanks het moderne en schone imago zijn de arbeidsomstandigheden in deze industrie ondermaats: extreem lange werkdagen, lage lonen, blootstelling aan giftige, kankerverwekkende stoffen - het is maar een greep uit de problemen die in deze sector spelen.

Electronics Watch
Electronics Watch maakt maatschappelijk verantwoorde inkoop van ICT-hardware in Europa mogelijk, door onderzoek, monitoring en verbetering van arbeidsomstandigheden in de fabrieken die leveren aan organisaties in de (semi)publieke sector. Ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, gemeenten maar ook inkoopconcerns kunnen zich bij Electronics Watch aansluiten. Electronics Watch biedt organisaties concrete handvatten en begeleiding om de inkoop van ICT hardware te verduurzamen.


 

{{'ShareCounter_Share_Label' | i18n}}:
{{'LastModified_Dateformat' | i18n}} {{vm.newsItem.ModifiedDate | date:'longDate'}}

{{'AttachmentsWidget_Title' | i18n}}