Hanzehogeschool Groningen in landelijke top bij Keuzegids

​De Hanzehogeschool Groningen staat op de derde plaats van grote hogescholen in de nieuwe Keuzegids Hbo 2018. Achttien opleidingen mogen het predicaat 'topopleiding' voeren en de Hanzehogeschool is daarmee de hogeschool met het grootste aantal topopleidingen van Nederland.

​De Hanzehogeschool Groningen staat net zoals vorig jaar op de derde plaats in de lijst van landelijke grote hogescholen in de Keuzegids Hbo 2018. Bovendien zijn de eerste drie plaatsen op de landelijke lijst van topopleidingen afkomstig van de Hanzehogeschool. Ook is er een sterke stijging te zien in tevredenheid over de opleidingen. Van alle opleidingen scoort 60% een ruime voldoende (boven de 65 punten), dit was vorig jaar nog 43%.

Topopleiding

14% van de beoordeelde opleidingen kreeg landelijk het predicaat 'topopleiding'; bij de Hanzehogeschool hebben 18 van de 50 beoordeelde voltijdopleidingen het predicaat verdiend, ofwel 36%. Daarmee is de Hanzehogeschool de hogeschool met het grootste aantal topopleidingen.

De topopleidingen zijn:

• Dans – Amsterdam,
  • Dans – Groningen
  • Docent Dans – Amsterdam
  • Docent Dans – Groningen
  • Docent BKV
  • Logopedie
  • Docent Muziek
  • Mondzorgkunde
  • Chemische Technologie
  • Elektrotechniek – Assen
  • Management in de Zorg
  • Bio-Informatica
  • Human Resource Management
  • Vormgeving
  • Fysiotherapie
  • Muziek
  • MBRT en
  • Chemie.

Eerste plaats

Veertien (bachelor) opleidingen staan op de eerste plaats (vorig jaar waren dat er 13):

• Small Business and Retail Management
  • Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek
  • Vormgeving
  • Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
  • Logopedie
  • Sociaal Juridische Dienstverlening
  • Toegepaste Psychologie
  • Chemische Technologie
  • Docent Dans – Amsterdam
  • Dans – Amsterdam
  • Dans – Groningen
  • MBRT
  • Bio-informatica en
  • Management in de Zorg.

Voor meer informatie zie www.keuzegids.org.