Kick-off Hemp Design Factory in Oude Pekela

​Jaap Kuin, burgemeester van Oude Pekela, geeft op woensdag 17 januari om 11.00 uur het officiële startsein voor de kick-off van Hemp Design Factory, een samenwerkingsverband in de regio Groningen.

Werkgelegenheid in Groningen

De Hemp Design Factory werkt met deze centrale vraag: hoe integreren we de toepassingen van bio-based materiaal (hennep) in ons dagelijks bestaan? Er wordt in de factory gewerkt aan art- en designontwerpen gebaseerd op hennep. Doel is om meer bedrijvigheid in de regio te brengen en deze ontwerpen op grotere schaal in productie te nemen. Dit levert mogelijk kansen op voor startende ondernemingen en is gunstig voor de werkgelegenheid in Groningen.

Het is de bedoeling dat de Hemp Design Factory mensen bij elkaar brengt die samen aan de slag gaan met onderzoek en ontwerpen rondom de thema's bouwen met hennep, het maken van ontwerpen voor de fashionlijn, ontwerpen die geschikt zijn voor 3D-printing en spuitgieten.

Prijsuitreiking

De kick-off vindt plaats bij HempFlax in Oude Pekela. Burgemeester Jaap Kuin zal hier, naast het officiële moment van de kick-off, ook een prijsuitreiking doen. Het betreft een prijs voor studenten van Terra Groningen, die hebben deelgenomen aan een project met als opdracht: maak tekeningen en een voorlopig ontwerp voor de Hempvilla. Deze Hempvilla is de voormalige woning van de directeur van de strokartonfabriek in Oude Pekela. Het pand zal als hoofdkwartier en ontmoetingsplek gaan dienen voor de Hemp Design Factory.

De Hemp Design Factory is een initiatief waaraan meerdere partijen deelnemen, waaronder de Hanzehogeschool Groningen (Academie Minerva en het lectoraat Art & Sustainability), Terra, HempFlax, de Ondernemersvereniging Pekela en de Gemeente Pekela.

Datum: woensdag 17 januari 2018
Tijd: 11.00 – 12.30 uur