Studenten geven Hanzehogeschool een 7,5

Studenten van de Hanzehogeschool Groningen zijn ook dit jaar weer tevreden over hun studie. Met een rapportcijfer van een 7,5 op de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2017 is de studenttevredenheid opnieuw toegenomen ten opzichte van vorig jaar (7,4). Bij 22 van de 101 opleidingen van de Hanzehogeschool is de studenttevredenheid (studie algemeen) het hoogst ten opzichte van vergelijkbare opleidingen in Nederland. Bijna 12.000 Hanze-studenten (42%) vulden de Nationale Studenten Enquête in, tegenover een landelijk gemiddelde van 39%.

​Studenten van de Hanzehogeschool zijn, net als voorgaande jaren, meer tevreden dan de gemiddelde hbo-student in Nederland. Binnen de Hanzehogeschool neemt de studenttevredenheid inmiddels al tien jaar op rij toe. Waar de Hanzehogeschool in 2007 nog een 6,5 scoorde is er nu sprake van een 7,5.  Hiermee staat de Hanzehogeschool in de categorie grotere hogescholen opnieuw het hoogst in het Noorden van het land en op de derde plek in Nederland. De tevredenheid over het deeltijdonderwijs is opvallend, dit jaar staat de Hanzehogeschool op de eerste plek van de grotere hogescholen. Daarnaast is de Hanzehogeschool trots op de waardering van studenten voor de aandacht voor internationalisering. Ook hiermee kent de hogeschool de hoogste studenttevredenheid in het land.

De studenten van de Hanzehogeschool zijn, in lijn met vorig jaar, het meest tevreden over het samenwerken met anderen, wat zij tijdens hun stage hebben geleerd en de communicatieve vaardigheden die ze hebben opgedaan. Naar aanleiding van de NSE 2016 waren de aandachtspunten voor studiejaar 2017 – 2018: inhoud, docenten, toetsen en beoordeling, voorbereiding beroepsloopbaan en kwaliteitszorg. De studenttevredenheid over deze aandachtspunten is verbeterd, met name op het gebied van kwaliteitszorg.

De resultaten van de NSE 2017 zijn te vinden op www.studiekeuze123.nl, een initiatief van de Nederlandse overheid en alle universiteiten en hogescholen. Op deze website kunnen aankomend studenten opleidingen met elkaar vergelijken, onder andere op basis van de studentenoordelen uit de NSE.