Laat het zien op 10-10; en dat deden we

Met velen organiseerden we op 10 oktober de Dag van de Duurzaamheid. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo'n 1.000 mensen waren op de been en genoten van het veelzijdige programma. We hebben de pers gehaald en er zijn vele leuke berichten op social media verschenen.

Een mooie invulling van onze voorbeeldrol en tevens prachtige spin-off voor wat er nog komen gaat. We hebben een podium gegeven aan al het moois dat er al is, waar we aan werken en we deelden wat we willen bereiken. Dat vraagt lef.

De Hanze heeft een convenant met Avebe gesloten, ZAP is geopend en we hebben geluisterd naar Ruud Veltenaar en Marga Hoek. Ook heeft de Hanzehogeschoolop 10-10 haar handtekening gezet onder het Climate Reality Project van Al Gore – als eerste organisatie in Nederland, er is gesproken over de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als leidraad voor onze studenten om de wereld in beweging te brengen: Share your talent. Move the world. En natuurlijk hebben we de eerste Zernike zwamballen kunnen proeven, gemaakt op koffiedik van de Hanze, een prachtige resultante van de GreenQuest.

Hieronder een greep uit de nieuwberichten die binnen en buiten de Hanzehogeschool zijn gepubliceerd over de dag van de duurzaamheid:

HG-interne berichten:

CvB-bericht "succesvolle dag van de duurzaamheid"
Ruud Veltenaar op de dag van de duurzaamheid
Avebe en Hanzehogeschool ondertekenen samenwerkingsconvenant
Hanzehogeschool eerste Nederlandse partner Al Gore in Climate Reality Project
Artikel HanzeMag: Dominee Duurzaam op de Hanze
Filmimpressie dag van de duurzaamheid

Externe berichten:

NU.nl: "Hanze en Al Gore slaan handen ineen: in 2030 volledig duurzaam"
RTV Noord: "Duurzame voorloper Hanzehogeschool gaat met project Al Gore in zee"
Nationale Onderwijsgids: "Duurzame voorloper Hanzehogeschool gaat met project Al Gore in zee"
Vereniging Hogescholen: "Hogescholen en duurzame doelen"
Groningen nieuws.nl: "Dag van de duurzaamheid"
Elke dag van de duurzaamheid: "Hanzehogeschool Groningen dag van de duurzaamheid"

Tot slot:

Het Green Team van de Hanzehogeschool staat altijd open voor suggesties, inspiratie en nieuwe ideeën. Mochten er nog zaken zijn die we na de dag van de duurzaamheidnals Green Team kunnen oppakken, waarbij we jou kunnen helpen of wil je uitgenodigd worden bij onze bijeenkomsten? Laat van je horen!

Alex van Oost: Green Campus
Margreet Boersma: Green MOOC
Antoinette Bos: Green Ambassador Programma
Jos Vogelzang: SDG's en duurzame ambassadeurs