Janneke Krooneman

Janneke Krooneman

Janneke Krooneman wants to harness nature to save nature. The smallest micro-organisms could have a major role in green chemistry. With her professorship Bioconversion and Fermentation Technology, she focuses on the application of biological conversions to make semi-finished products. These are sustainable methods used by the chemical industry. A major challenge is scaling up these methods - an issue that is being looked at in detail in pilot plant ZAP Groningen.

Met de leeropdracht Bioconversie en Fermentatietechnologie draagt Janneke Krooneman met praktische kennisontwikkeling en onderzoek bij aan het gebruik van natuurlijke, biologische processen voor het verduurzamen van de chemie. Zij richt zich met name op het gebruik van bacteriƫle en enzymatische omzettingen op laboratorium- en pilotschaal.

Janneke Krooneman is verbonden aan het lectoraat Biorefinery. Het lectoraat maakt deel uit van het Kenniscentrum Biobased Economy en is verbonden aan het Instituut voor Life Science & Technology van de Hanzehogeschool Groningen.

Janneke Krooneman
Schermafbeelding 2023-04-13 154606.png

Praatplaat lectorale rede

Voor haar lectorinstallatie maakte Janneke een praatplaat voor haar lectorale rede. Deze kan je hieronder bekijken.

praatplaatbioconv600-logo-A3.jpg

Contact

Publicaties