HANZE-21_0719 Entrance-6.jpg

ENTRANCE – Centre of Expertise Energy

ENTRANCE – Centre of Expertise Energy draagt als lerende, praktijkgerichte kennisgemeenschap bij aan een robuuste, veerkrachtige en duurzame energievoorziening. Door middel van hoogstaand toegepast onderzoek en onderwijs stimuleren we duurzame innovaties in samenwerking met burgers, bedrijven, studenten, maatschappelijke organisaties en overheden. Met als uitgangspunt ‘people in power’ streven we naar engagement in de energietransitie om een duurzamere samenleving te realiseren.

Bezoekadres

Zernikelaan 17
9747 AA Groningen
Telefoonnummer: 050 - 595 65 00

Plan route

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00 uur
Dinsdag 09:00 – 17:00 uur
Woensdag 09:00 – 17:00 uur
Donderdag 09:00 – 17:00 uur
Vrijdag 09:00 – 17:00 uur
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
EnTranCe Centre of Expertise Energy - Hanzehogeschool Groningen.JPG

ENTRANCE verbindt ondernemers, studenten, onderzoekers en burgers door middel van onderzoek naar duurzame energievoorziening.

Samen maken we de duurzame energievoorziening van morgen

Voor onze energie gaan we steeds minder steenkool, olie en gas gebruiken. We stappen over op duurzame energie, bijvoorbeeld van zonnepanelen, windmolens of afval. Dat is een enorme verandering, waar iedereen mee te maken krijgt. Bij ENTRANCE – Centre of Expertise Energy bekijken we die verandering vanuit diverse invalshoeken. Wat moet er technisch veranderen om altijd genoeg duurzame elektriciteit en warmte te hebben? Hoe kunnen en willen mensen bijdragen aan de energietransitie? Welke nieuwe regels en wetten hebben we nodig? En hoe beïnvloedt de overgang naar een duurzaam energiesysteem onze economie en arbeidsmarkt?

‘People in Power’

Met ons toegepaste onderzoek geven we antwoord op de meest prangende vragen uit de praktijk en ontwikkelen we nieuwe oplossingen en ideeën voor de energietransitie. In onze testfaciliteiten – van geavanceerde meetopstellingen tot het ‘living lab’ Ameland – kijken we wat écht werkt. En met ons onderwijs leiden we de creatieve, multidisciplinaire versnellers van morgen op. In alles wat we doen, heeft de gebruiker van de energie de hoofdrol. Het motto van ENTRANCE | Centre of Expertise Energy is dan ook ‘People in Power’.

Open Innovatie

Het begrip open innovatie wordt hier naar de praktijk vertaald. Innovatieve ideeën worden uitgewisseld met bedrijven, overheden en maatschappelijke instellingen. ENTRANCE stimuleert innovatie, waardoor wij de energietransitie versnellen én de kenniseconomie in Noord-Nederland versterken. Wil je meer weten? We openen regelmatig onze deuren. Je bent van harte welkom bij ons Open Huis, tijdens onze Barn Talks of in de Energy Barn.