Duurzame sport- en beweeg­participatie

Duurzame sport- en beweegparticipatie.jpg

Binnen dit thema hebben we extra aandacht voor het vergroten van kansengelijkheid. Er is een grote behoefte aan kennis en nieuwe interventies en wij zetten ons in voor trendbrekende interventies.

Een groot deel van de Nederlandse bevolking voelt zich geremd of onvoldoende gemotiveerd om deel te nemen aan de beweegcultuur. Hierbij spelen diverse factoren een rol. Zo moet je over voldoende vaardigheid, motivatie en kennis beschikken om te kunnen participeren. Bovendien moet je ook je eigen sport- en beweegaanbod kunnen kiezen dat bij je past en dit duurzaam maken. Aan de andere kant moet er dus ook een passend en motiverend aanbod zijn. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er steeds vaker met de doelgroep een aanbod ontwikkeld. 

Uit onderzoek onder inactieve Nederlanders blijkt namelijk dat zij vaak onvoldoende aansluiting vinden bij het huidige aanbod. Maar vaak is er meer aan de hand waarom sommige mensen niet sporten, zoals een gebrek aan motivatie, veerkracht, andere sportmaatjes en een prikkelende inclusieve omgeving. Binnen dit thema hebben we extra aandacht voor het vergroten van kansengelijkheid. Er is een grote behoefte aan kennis en nieuwe interventies en wij zetten ons in voor trendbrekende interventies. Onze ambitie is om sport en bewegen voor zoveel mogelijk doelgroepen mogelijk en motiverend te maken.