De Noorderlingen

 • Minor
foto

De Noorderlingen

Niveau
Minor
Taal
Nederlands
Credits
30 ECTS
Startmaanden
Start: september, februari
Locaties
Groningen
 • Economie en Bedrijf

De Noorderlingen is een uitdagend onderwijsprogramma voor studenten die tijdens hun studie al een eigen bedrijf of business idee hebben en dit willen laten groeien tot een succes. Hierbij worden ze gecoacht en geadviseerd door succesvolle ondernemers en experts uit de regio.

Over deze minor

De Noorderlingen is:

 • Je eigen bedrijf (door)ontwikkelen

 • Gecoacht worden door een ondernemer

 • Geen colleges maar bedrijfsbezoeken en workshops

 • Professioneel advies van experts

 • Een halfjaar lang ondernemen!

Ben jij of ken jij die ondernemende student met eigen bedrijf of geweldig business idee? Dan kun je via het aanmeldformulier op de website van De Noorderlingen contact opnemen. Slechts vijftien studenten met een goed ondernemersconcept starten aan het begin van het semester met het programma, zij worden de nieuwe ondernemende helden.

De Noorderlingen reist door het noorden, op bezoek bij kleine en grote bedrijven.
Verder zal elke deelnemer regelmatig met zijn eigen coach in gesprek gaan. Welke koers je inzet met je bedrijf, heb je zelf in de hand. Elke deelnemer kiest waar gedurende het halfjaar de focus op ligt. Een maatwerktraject, passend bij de situatie van je idee/bedrijf.

De Noorderling:

 • Heeft lef

 • Heeft visie

 • Durft verantwoord risico te zoeken

 • Durft te falen

 • Kan zijn eigen bestemming bepalen

 • Wil een voorbeeld zijn voor anderen

Heb je De Noorderlingen afgerond? Dan krijg je een speciale aantekening op je diploma.

Studentverhaal Corne van der Woude, oud deelnemer minor de Noorderlingen en student Ondernemerschap & Retailmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen:

“De minor is veel te snel voorbijgegaan, ik heb ontzettend genoten en had absoluut niks anders willen kiezen. Het is een enorm leerzame minor en je houdt er een mooi netwerk aan over. Ik zou het iedereen met een eigen bedrijf aanraden."

 

Ik heb gekozen voor de minor de Noorderlingen omdat ik in 2022 ben begonnen met mijn eigen bedrijf en ik tijdens de minor bezig kon dit verder te ontwikkelen. Tijdens de minor krijg je veel vrijheid om zelf bezig te gaan met je bedrijf en deze verder te ontwikkelen. De mogelijkheid om te sparren met andere ondernemers is heel fijn en daar leer je heel veel van. Je pitcht ook iedere week aan elkaar wat je de week ervoor hebt gedaan, wat je ook motiveert om zo goed mogelijk bezig te gaan zodat je daar wat te vertellen hebt. Tijdens de lesdagen kwamen er ondernemers en oud deelnemers van de minor langs om verschillende aspecten in het ondernemerschap uit te lichten en te vertellen over hun ondernemingen wat ontzettend leerzaam was omdat je echt verhalen uit de praktijk hoort. 

Voor mijn bedrijf The Beerbox, die ik samen heb opgericht met een compagnon, is de minor heel goed geweest. Doordat ik al mijn tijd en energie kon richten op het bedrijf hebben we hele mooie stappen kunnen maken. The Beerbox is een bedrijf dat zich specialiseert in Nederlandse speciaalbieren, zo hebben we abonnementboxen maar kan je ook losse flesjes en losse boxen bestellen. Aan de hand van een smaakprofiel valt er te beslissen welke bierbox het beste bij je past. Het doel van ons bedrijf is gericht op de beleving van mensen, we willen mensen uitdagen om eens een ander soort biertje te proberen. 

 

Je gaat jezelf als ondernemer echt ontdekken tijdens deze minor, het is heel leuk en uitdagend. De minor is wat mij betreft veel te snel omgegaan. Ik heb ontzettend genoten en had absoluut niet iets anders willen kiezen, dus ik kan het zeker iedereen aanraden die een eigen bedrijf heeft. Het is heel erg leerzaam en het netwerk dat je er uithaalt is erg waardevol. Ik heb persoonlijk heel veel geleerd en voor The Beerbox was het ook goed om deze stap te maken. De verkoop gaat op dit moment goed en we blijven bezig om te kijken hoe we ons bedrijf verder kunnen verbeteren.

Corne van der Woude 2.jpg

Voor je kunt beginnen

Het programma is geschikt voor ambitieuze en gemotiveerde deelnemers die een vernieuwend en potentieel schaalbaar ondernemersconcept hebben. Om de kwaliteit van het programma en de deelnemers te waarborgen, wordt selectie aan de poort toegepast.

De minor de Noorderlingen kent een intake procedure. Als je interesse hebt in de Noorderlingen kun je je aanmelden via de website van de Noorderlingen. Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een intakegesprek. Als de minor past bij jouw ambities en concept volgt er na het gesprek een opdracht. Op basis van dit gesprek en de opdracht wordt je toegelaten tot de minor. 

Veelgestelde vragen

Contact

Voor meer informatie en/of vragen kun je contact opnemen met [email protected] .

 

Contact

Interessegebieden

 • Economie en Bedrijf