Lenen verlengen en reserveren

Samenwerken in Mediatheek 2022

Op de verschillende locaties van de Hanze Mediatheek kan iedereen boeken en andere materialen lenen, verlengen, reserveren, en terugbrengen.

Lenen 

Via HanzeWorldCat, de zoekmachine van onze collectie, zie je snel en overzichtelijk welke boeken, tijdschriften, DVD's en partituren we in de kast hebben staan. Voor maar 25 euro per jaar kun je, per keer tot 20 items lenen om thuis in alle rust door te nemen. 

Benieuwd geworden naar wat we allemaal hebben? Zoek meteen zelf in HanzeWorldCat, en lees meer informatie over lenen in onze Library Guide. Weet je al dat je lid wilt worden? Stuur dan een mailtje naar [email protected] of loop binnen bij een van HanzeMediatheek locaties, de medewerkers helpen je graag verder. 

Verlengen 

Is de leentermijn van drie weken niet genoeg en wil je het item langer lenen? Je mag een item tot wel tien keer verlengen, mits het item niet is gereserveerd door iemand anders. Het verlengen kan via de Hanze Library app of via de mediatheek website. Kijk voor alle uitleentermijnen van de verschillende materialen in onze Library Guide. 

Reserveren 

Is het boek dat je wilt lenen uitgeleend, dan is het mogelijk deze te reserveren. Heb je de te reserveren titel in de HanzeWorldCat gevonden klik dan op Reservering plaatsen of Place Hold. Je kunt zelfs aangeven van welke locatie je het boek wil ophalen. Hier vind je meer informatie over het reserveren van items.