Parkeren

Parkeergelegenheid Hanze

Op deze pagina vind je alle informatie over parkeren bij de verschillende locaties van de Hanzehogeschool Groningen.

​Parkeren op de Zernike Campus

Bezoekers kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaatsen achter Zernikeplein 7 en 11 (P3) en op de parkeerplaats achter Zernikeplein 17 en Zernikeplein 23 (P4). Voor zowel medewerkers en studenten van de Hanzehogeschool als externe gasten geldt dat er bij geen beschikbaarheid op P3 en P4 uitgeweken kan worden naar P6 en P+R Reitdiep.

Op P+R Reitdiep is ruimte voor 300 auto's en dagelijks zijn hier meer dan genoeg plaatsen vrij. Vanaf P+R Reitdiep rijden iedere 5 minuten (tijdens de spits) en 8 minuten (buiten de spits) bussen die u naar de bushalte naast Zernikeplein 11 brengen. Tip: Op de website van Groningen Bereikbaar vind je een slimme kaart waar alle actuele wegwerkzaamheden en P&R locaties op vermeld staan. 

De parkeerplaatsen zijn voorzien van slagbomen. De slagbomen zijn op werkdagen gesloten tussen 7:30 uur en 19:00 uur, op vrijdag tot 18:00 uur. Parkeren binnen deze uren kost € 1,20 per uur met een maximum van € 6,00 per dag. Voor het betalen van de parkeerkosten kunt u terecht bij de betaalautomaat in de B-vleugel van de Van OlstBorg en in de centrale hal van de Marie KamphuisBorg. Gratis toegang tot de afgesloten parkeerterreinen is onder andere mogelijk voor externe gasten en HanzePro cursisten.

Aanmelden externe gasten

Bezoekers van de Hanzehogeschool Groningen kunnen vooraf aangemeld worden voor parkeren op P3 en P4. Aanmeldingen kunnen minimaal 24 uur van tevoren door de ondersteuners of Front Office medewerkers gedaan worden via het hiervoor verstrekte Formdesk form. De externe gasten melden zich vervolgens bij de slagboom waar hun parkeerreservering is gedaan en bevestigen hun komst via de intercom. Zij kunnen zich ook hier weer afmelden, er is voor hen dus geen uitrijkaart nodig om het parkeerterrein te verlaten. Let op: Indien u uw auto in de berm parkeert, riskeert u een flinke boete. Dit geldt eveneens voor het parkeren bij andere bedrijven op de campus.

HanzePro

Bij beschikbaarheid kunnen cursisten van HanzePro gratis parkeren op P3 of P4. 

Parkeren bij locatie Wiebenga

Locatie Wiebenga (Academie voor Gezondheidsstudies en Academie voor Verpleegkunde) en de opleiding Mondzorgkunde (UMCG) bevinden zich in een betaald parkeren-omgeving en beschikken niet over een eigen parkeerterrein. 

Wiebenga: je kunt jouw auto parkeren in parkeergarage Circus aan de Korreweg (onder de Jumbo) of in de wijk. Let op: in de wijk geldt betaald parkeren. Parkeergarage Circus ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van locatie Wiebenga.

Mondzorgkunde: volg de borden 'P UMCG Noord' voor de dichtsbijzijnde parkeergarage.

Parkeren bij Academie Minerva 

Academie Minerva bevindt zich in het stadscentrum van Groningen. Voor een bezoek aan de Academie kunt u parkeren op de Praediniussingel of op de Pottebakkersrijge (let op: hier geldt betaald parkeren). Een andere optie is parkeren in Parkeergarage Westerhaven. Deze ligt op nog geen 5 minuten loopafstand van Academie Minerva.

Parkeren bij het Prins Claus Conservatorium

Het Prins Claus Conservatorium bevindt zich in een betaald parkeren-omgeving. U kunt uw auto parkeren in de Parkeergarage Oosterpoort (Trompsingel) of in de wijk. Let op: in de wijk geldt betaald parkeren. Parkeergarage Oosterpoort ligt ongeveer op 5 minuten loopafstand van het Conservatorium.

Plattegrond Zernikecomplex

Plattegrond_Zernike.png

Helpdesk Parkeerbeheer

  • Helpdesk Parkeerbeheer

    De Helpdesk Parkeerbeheer is gevestigd achter de Servicepuntbalie van de Van DoorenVeste. De openingstijden zijn: maandag t/m donderdag van 8:00 - 19.00 uur en vrijdag van 8:00 - 18.00 uur.