Jezelf herontdekken? Challenge accepted

  • Nieuws
Merkcampagne Anniek.jpg
Anniek.jpg

Wat als je twijfels hebt of je wel de juiste studiekeuze hebt gemaakt? Dan is het soms goed om stapje terug te doen. Om jezelf af te vragen: wie ben ik en wat wil ik écht? Anniek Flobbe ging die uitdaging aan en de Hanze hielp haar daarbij.

“Ik houd van sporten én van leren. En ik ben erg geïnteresseerd in een gezonde leefstijl. Toen ik op het vwo zat, zocht ik mijn vervolgstudie daarom in die richting. Na meerdere open dagen en een meeloopdag wist ik het helemaal zeker: Bewegingswetenschappen aan de RUG, dat was mijn studie!”  

Studeren in coronatijd 

“Door corona verliep mijn studiestart anders dan verwacht. Alle colleges gingen online, ik zat veel op mijn studentenkamer… Ik stortte mij in die periode volledig op mijn studie, maar ik kreeg ook twijfels: vond ik dit wel zo leuk? Toen de wereld weer openging, wilde ik iets anders proberen. Het werd Voeding & Diëtiek aan de Hanze. Minder theoretisch, meer praktisch: dat leek mij wel wat.”  

Tip van de decaan 

“Al in het eerste jaar kwam ik erachter dat dit toch niet bij mij paste. Een teleurstelling: hoe kun je nu twee keer een verkeerde keuze maken? Lag het aan mij en hoe nu verder…? Ik heb er met veel mensen – ook binnen de Hanze - over gesproken. Omdat het iets met mijn stemming deed, besloot ik dat het beter was om te stoppen.”  

Rust in mijn hoofd 

“Mijn decaan tipte mij om de cursus ‘Heroriëntatie Studiekeuze’ te doen. Die cursus was precies wat ik nodig had. Alleen al het feit dat er nóg twintig studenten aan meededen: ik was dus niet de enige! Die herkenning gaf mij rust. Aan de hand van gesprekken en persoonlijke opdrachten doorliep ik samen met mijn groepsgenoten het studiekeuzeproces opnieuw.” 

Taal en cultuur 

“Dit leverde mij nieuwe inzichten op. Bijvoorbeeld dat ik ook interesse heb in taal en cultuur. In die richting had ik het nooit eerder gezocht. Ook ontdekte ik dat er heel veel manieren van studeren zijn. Ik besloot daarom om mezelf geen keuzedruk meer op te leggen. Om echt de tijd te nemen om meerdere richtingen te verkennen en dan pas iets te kiezen dat bij me past.”  

Mijn eigen weg 

“Ik werk nu in een croissanterie. En ik volg twee webklassen via de RUG: biologie en Europese Talen en Culturen. Erg interessant, maar ik hoef ik daar niet per se iets mee. Ik ga mijn eigen weg en vertrouw erop dat die passende studie wel op mijn pad komt. Soms moet je jezelf tegenkomen om te ontdekken wat je écht wil. Fijn dat de Hanze mij hierbij wilde helpen.” 

Challenge accepted 

De Hanze is er voor iedereen die wil leren en van betekenis wil zijn voor de wereld om zich heen. Wij helpen jou om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Of je nu bijna klaar bent met de middelbare school, een mbo-opleiding volgt of naast je werk een opleiding wil gaan volgen. Bij de Hanze tref je mensen met dezelfde drive, ambitie en dromen als jij.

Lees hier meer verhalen 

Interessegebieden

  • Onderwijs en Opvoeding