Onderzoek Oosterpark­wijk Groningen: Voorbereiden op de oude dag

  • Nieuws
Oosterpark

Preventie van kwetsbaarheid bij ouderen staat centraal in het onderzoek van promovenda Nanda Kleinenberg-Talsma. Gezien de steeds ouder wordende bevolking is een belangrijke vraag wat (toekomstige) ouderen doen om zo prettig mogelijk oud te worden.

Voorbereiden op het ouder worden is heel breed: van nadenken over financiële zaken of aanpassingen in de woning, tot het onderhouden van sociale contacten of het zoeken naar een leuke (nieuwe) daginvulling.

In de Groningse Oosterparkwijk is één op de 10 bewoners momenteel 65 jaar of ouder. Naar verwachting zullen er de komende 10-20 jaar ruim 1500 inwoners van 65 jaar en ouder bij komen. Dit betekent een flinke toename van het aantal oudere bewoners in de wijk. Voor welzijnsorganisatie WIJ onderzoeken we of de (toekomstige) ouderen in de wijk bezig zijn met het voorbereiden op hun oude dag, wat mensen hierin stimuleert of tegenhoudt, en hoe zij eventueel ondersteund willen worden, resulterend in een praktisch adviesrapport voor WIJ Oosterparkwijk.

Lees meer over het onderzoek

Contact

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij