Erzsi Meerstra, docent-onderzoeker bij het lectoraat Juridische Aspecten van Ondernemerschap van het Marian van Os Centre of Expertise Ondernemen, onderzocht hoe het ecosysteem van sociale ondernemingen kan worden versterkt. Zij deed hiervoor onderzoek bij VanHulley, die werk-leertrajecten voor vrouwen aanbiedt in Groningen.

In het programma Vanhulley Zowerkthet! biedt deze sociale ondernemer In samenwerking met reguliere bedrijven de vrouwen een netwerk, dat hun kansen voor hun loopbaan vergroot. Erzsi Meerstra laat zien dat Vanhulley door dit programma haar slagkracht heeft vergroot doordat ze nieuwe afnemers heeft gevonden voor haar producten, dat de vrouwen inzicht kregen in het soort werk dat bij ze past en dat de bedrijven ontdekten dat ze met een kleine stap inclusiever en socialer kunnen zijn. Meer uitkomsten van het onderzoek zijn te lezen in onderstaand artikel:

Zowerkthet! Maatschappelijk verdienvermogen in een regionaal ecosysteem 

naai atelier.jpg

Meer weten? Bekijk hier het filmpje dat is gemaakt naar aanleiding van het onderzoek bij VanHulley. (De video is gemaakt door Anna Ammeraal.)

Interessegebieden

  • Gedrag en Maatschappij